Μια εύκολη και γρήγορη σούπα με το αγαπημένο μας κριθαράκι και κοτόπουλο που έρχεται να απογειώσει η ποικιλία από μυρωδικά.
Θερμίδες: 300
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 6 (450 γραμμάρια) μπουτάκια κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια χωρίς κόκαλα και πέτσα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 3 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
- 2 κοτσάνια σέλινο, κομμένο σε κύβους
- 1/2 κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι
- 5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 2 φύλλα δάφνης
- 3/4 φλιτζανιού κριθαράκι άβραστο
- 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Αλατοπιπέρωσε τα μπουτάκια και πρόσθεσέ τα μέσα στην κατσαρόλα.
- Μαγείρεψε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 2-3 λεπτά και άφησέ τα στην άκρη.
- Πρόσθεσε και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο.
- Μαγείρεψε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3-4 λεπτά. Ανακάτεψε και το θυμάρι μέχρι να πάρει άρωμα, περίπου 1 λεπτό.
- Πρόσθεσε 1 φλιτζάνι νερό, μαζί με το ζωμό και τα φύλλα δάφνης και άφησέ τα βράσουν.
- Πρόσθεσε το κριθαράκι με το δεντρολίβανο και χαμήλωσε τη φωτιά για να σιγοβράσουν, περίπου 10-12 λεπτά, ίσα να βράσει το κριθαράκι.
- Πρόσθεσε και το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε αν θέλεις επιπλέον γεύση.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ