Κρεμώδης, θρεπτική και με εξαιρετική γεύση. Αυτή η σούπα είναι ιδανική για τις κρύες μέρες, αλλά και για τη δίαιτά σου.
Θερμίδες: 239/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μέτριο καρότο ψιλοκομμένο
- 1 κοτσάνι σέλινο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1κ.ς σούπας μαργαρίνη
- 2κ. σούπας αλεύρι ολικής αλέσεως
- 2+1/2φλ. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
- 1φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
- 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- 4φλ. μπρόκολο
- 1+1/2φλ. τριμμένο τσένταρ με λίγα λιπαρά
- 1κ. σούπας παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο.
- Πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και σόταρέ τα σε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν.
- Πρόσθεσε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι στην κατσαρόλα και ανακάτεψε μέχρι να γίνει το μείγμα.
- Αύξησε τη θερμοκρασία και πρόσθεσε στην κατσαρόλα το ζωμό, το γάλα και τις πατάτες.
- Βράσε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Πρόσθεσε το μπρόκολο, την παρμεζάνα και ανακάτεψε καλά.
- Ρίξε λίγο αλάτι και πιπέρι και μαγείρεψε για 5 λεπτά ακόμα.
- Πρόσθεσε το τσένταρ, ανακάτεψε καλά και απόσυρε από το μάτι την κατσαρόλα.
- Σε ένα μούλτι λιώσε τη σούπα.
- Σέρβιρε σε 6 μπολ.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ