Συνδύασε το τρυφερό και ελαφρύ κρέας της γαλοπούλας με μια υπέροχη και αρωματική σάλτσα κρασιού που δίνει τέλεια γεύση στο πιάτο σου!
194 θερμίδες/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό φιλεταρισμένο στήθος γαλοπούλας
- 2/3 φλιτζάνι ζωμό κρέατος με λιγότερο αλάτι
- 1/4 φλιτζάνι κρασί πόρτο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα αποξηραμένα κεράσια
- 2 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα μαύρο κεράσι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κορνφλάουερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκια
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
- Χτύπησε λίγο τα φιλέτα σου με σφυράκι κουζίνας ή πέρασέ τα με έναν πλάστη.
- Ανακάτεψε 1/2 φλιτζάνι ζωμό με το κρασί και όλα τα υπόλοιπα 5 συστατικά (κεράσια, μαρμελάδα, σος, μπαλσάμικο, πιπέρι).
- Ανακάτεψε με ένα σύρμα τον υπόλοιπο ζωμό και το κορνφλάουερ.
- Λιώσε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια με υψηλή φωτιά.
- Πρόσθεσε τη γαλοπούλα και μαγείρεψε για 3 λεπτά.
- Γύρισε τη γαλοπούλα από την άλλη πλευρά και ψήσε για 1 λεπτό.
- Αφαίρεσέ την από το τηγάνι.
- Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και το δεντρολίβανο και μαγείρεψε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς . Πρόσθεσε το μείγμα κρασιού και άφησε το να βράσει.
- Μαγείρεψε για 2 λεπτά.
- Πρόσθεσε το μείγμα με το κορνφλάουερ και βράσε για 1 λεπτό.
- Σέρβιρε τη σάλτσα με την γαλοπούλα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ