Τα πατάκια, που τόσο ο ουρανίσκος σου αγαπά, τα φτιάχνεις με τα χεράκια σου, τα ετοιμάζεις στο φούρνο και τα απολαμβάνεις με λιγότερες τύψεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 μεγάλες πατάτες με τη φλούδα τους
- 1 1/2 κουτ. του γλυκού καπνιστή ή γλυκιά πάπρικα
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι χονδρό
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (σε μπουκαλάκι για spray)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, καθαρίζεις καλά τις πατάτες και προθερμαίνεις το φούρνο στους 190° C.
- Κόβεις τις πατάτες με τη φλούδα τους σε πάρα πολύ ψιλές φέτες. Απλώνεις καλά τις πατάτες στο ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τις ψεκάζεις με λίγο ελαιόλαδο και τις πασπαλίζεις πολύ καλά με την πάπρικα και το αλάτι.
- Ψήνεις τα πατατάκια στην πάνω σχάρα του φούρνου για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Βγάζεις το ταψί από τη φωτιά κι αφήνεις τα πατατάκια να κρυώσουν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ