Ένα εκπληκτικό πιάτο με παπαρδέλες, σκόρδο, μπούκοβο, μανιτάρια και κολοκύθα που θα σου δώσει ενέργεια και ευεξία!
377 θερμίδες/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250 γραμ. παπαρδέλες
- μισό κιλό κίτρινη κολοκύθα ξεφλουδισμένη χωρίς σπόρους και κομμένη σε κομμάτια
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρή χούφτα κουκουνάρι
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 4 μεγάλα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 250 γραμμ. πλυμμένο σπανάκι
- προαιρετικά τριμμένη παρμεζάνα και μπούκοβο για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράζεις τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. 5 λεπτά πριν τα βγάλεις από τη φωτιά, ρίχνεις μέσα και την κολοκύθα.
- Ενώ τα ζυμαρικά μαγειρεύονται, ζεσταίνεις το μισό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Τσιγαρίζεις τα κουκουνάρια στο λάδι μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, προσθέτεις το σκόρδο και μαγειρεύεις για λίγο μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίξε το υπόλοιπο λάδι, δυνάμωσε τη φωτιά, πρόσθεσε τα μανιτάρια και μαγείρεψε για 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Δυνάμωσε τη φωτιά στο φούλ και ρίξε το σπανάκι. Μαγείρεψέ το για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί εντελώς.
- Στραγγίζεις τα ζυμαρικά και την κολοκύθα. Τα ανακατεύεις με τα λαχανικά.
- Σερβίρεις πάνω στα ζυμαρικά ή ξεχωριστά.
- Μπορείς να προσθέσεις πάνω τριμμένη παρμεζάνα και μπούκοβο αν θέλεις.
Tip
Μπορείς να πασπαλίσεις με φρέσκο βασιλικό ή να αφαιρέσεις το σπανάκι αν δεν είσαι λάτρης!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ