Tacos με κοτόπουλο και αβοκάντο

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

 

Μια μεξικάνικη συνταγή που μπορείς να απολαύσεις οπουδήποτε, αλλά και στο σπίτι με την αγαπημένη σου ταινία.

Θερμίδες: 296/ μερίδα

Συστατικά

 

  • Για το κοτόπουλο:
  • 4 λεπτές φέτες στήθος κοτόπουλου
  • 1+1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • Για τα tacos:
  • 2+1/2φλ. κομμένο μαρούλι
  • 1 ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1/4φλ. ψιλοκομμένο κόλιαντρο
  • 1/4φλ. λεπτές φέτες κρεμμυδιού
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • Λίγο μαύρο πιπέρι
  • 8 μικρές τορτίγιες καλαμποκιού
  • 4κ. σούπας τυρί της επιλογής σου
  • 1 αβοκάντο σε φέτες
  • Ψιλοκομμένα ραπανάκια
  • 4 φέτες λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Πασπάλισε το κοτόπουλο εποχής με αλάτι, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.
  • Άφησέ το να μαριναριστεί για τουλάχιστον μία ώρα.
  • Ψήσε το στο φούρνο μέχρι να είναι καλά μαγειρεμένο
  • Άφησέ το σε ένα ξύλο κοπής και όταν κρυώσει κότε το σε λεπτές λωρίδες.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το μαρούλι, την ντομάτα, το κόλιαντρο, τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ζέστανε ελαφρώς στο φούρνο τις τορτίγιες.
  • Πρόσθεσε όλα τα υλικά στα 8 tacos και απόλαυσε τα 2.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164