Μια απολαυστική τάρτα με αυγό, μυρωδικά και με θρεπτική κινόα. Για σένα που προσέχεις τη γραμμή σου!
θερμίδες: 247
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι άψητη κινόα
- 8 αυγά
- 1 1/4 φλυτζάνι άπαχο γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 2 φλιτζάνια συσκευασία σπανάκι χοντροκομμένο
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180° C.
- Λάδωσε ένα μεσαίο ταψί με το βούτυρο και άφησέ το στην άκρη.
- Βάλε την κοινόα σε ένα σουρωτήρι και ξέπλυνε με κρύο νερό και μετά στράγγιξε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε ελαφρά τα αυγά μαζί με το γάλα, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και την κινόα.
- Ανακάτεψε και το σπανάκι και ρίξε το μείγμα μέσα στο ταψί.
- Κάλυψε σφιχτά με αλουμινόχαρτο και ανακίνησε το ταψί απαλά προς όλες τις πλευρές για να απλωθεί η κινόα σε μία στρώση.
- Ψήσε μέχρι να πήξει για 45 λεπτά περίπου.
- Αφαίρεσε από το αλουμινόχαρτο και πασπάλισε την κορυφή ομοιόμορφα με το τυρί.
- Ξαναβάλτο στο φούρνο και ψήσε χωρίς να το σκεπάσεις μέχρι να γίνει το τυρί τραγανό για 10-15 λεπτά ακόμα.
- Όταν είναι έτοιμο, αφαίρεσε από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει και μετά κόψτο σε κομμάτια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ