Ένα γευστικό γλυκό που θα σε δροσίσει, χωρίς να χαλάσει τη δίαιτά σου.
Θερμίδες: 289/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για την κρούστα:
- 36 μπισκότα πολυδημητριακών
- 2κ. σούπας ζάχαρη
- 2κ. γλυκού μαργαρίνη, λιωμένη
- 4κ. γλυκού νερό
- Σπρέι μαγειρικής
- Για τη γέμιση:
- 2/3φλ. τυρί κρέμα light
- 1/4φλ. ζάχαρη
- 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4κ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
- Για την επικάλυψη:
- 6φλ. φρέσκες φράουλες, κομμένες στη μέση
- 2/3φλ. ζάχαρη
- 1κ. σούπας καλαμποκάλευρο
- 1κ. σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2κ. σούπας φιλέ αμύγδαλα, φρυγανισμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
- Για την κρούστα:
- Τοποθέτησε τα μπισκότα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησέ τα μέχρι να “καταστραφούν”. Πρόσθεσε μέσα τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη και το νερό και χτύπησε ξανά τα υλικά.
- Τοποθέτησε την κρούστα σε ένα ταψί με διάμετρο 23 εκ., του οποίου ο πάτος θα είναι ψεκασμένος με μαγειρικό σπρέι.
- Πίεσε την κρούστα στον πάτο και στα πλαϊνά.
- Ψήσε για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Βγάλε το ταψί από το φούρνο και άφησε την κρούστα να κρυώσει.
- Για τη γέμιση:
- Σε ένα μπολ συνδύασε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τα εκχυλίσματα.
- Ρίξε τη γέμιση πάνω από την κρούστα.
- Για την επικάλυψη:
- Βάλε 2φλ. φράουλες στον επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησέ τες, μέχρι να γίνουν σαν πουρές.
- Ανακάτεψε τον πουρέ με τη ζάχαρη και το καλαμποκάλευρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
- Όταν πάρει μια βράση μείωσε τη θερμοκρασία και μαγείρεψε για ένα λεπτό ακόμα.
- Άφησέ το να κρυώσει.
- Συνδύασε τα υπόλοιπα 4φλ. φράουλες με το χυμό λεμονιού.
- Όταν κρυώσει ο πουρές βάλ’τον πάνω από την γέμιση.
- Τοποθέτησε από πάνω τις φράουλες και γύρω – γύρω το φιλέ αμυγδάλου.
- Άφησε την τάρτα να κρυώσει για 3 ώρες στο ψυγείο και έπειτα κόψε σε 10 κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ