Τραγανή, κρεμώδης με άρωμα καρύδας και βανίλιας. Μια τάρτα που θα λατρέψεις και θα χάσεις αν δεν δοκιμάσεις!
Θερμίδες: 281
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Κρούστα:
- 1/2 πακέτο κατεψυγμένη πίτα για ζύμη (όπως Pillsbury)
- Γέμιση:
- 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 μεγάλα αυγά
- 3/4 φλιτζάνι γάλα με 2% λιπαρά
- 3/4 φλιτζάνι γάλα καρύδας light
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα καρύδας
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Μαρέγκα:
- 3 μεγάλα ασπράδια αυγών
- 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνι νερό
- 1 κουταλιά της σούπας καρύδα τριμμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Άπλωσε τη ζύμη σε ένα ταψί 25.4 εκατοστών.
- Για τη γέμιση:
- Ρίξε το αλεύρι με ένα κουτάλι σε ένα δοχείο μέτρησης και μέτρησέ το.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε με ένα σύρμα το αλεύρι, το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, το αλάτι και τα αυγά.
- Ζέστανε το γάλα με το γάλα καρύδας σε μέτρια-υψηλή θερμότητα σε μια μικρή κατσαρόλα στους 180 ° μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες γύρω από άκρη (να μην βράσει).
- Σταδιακά πρόσθεσε το ζεστό μείγμα γάλακτος στο μείγμα της ζάχαρης, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα.
- Βάλε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και ναι φουσκώσει (περίπου 10 λεπτά), ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αφαίρεσε από το μάτι και βάλε το μείγμα σε ένα μπολ, όπου από κάτω έχεις ένα μπολ με πάγο.
- Άφησέ το για 10 λεπτά και ανακάτευε ανά διαστήματα, μέχρι η κρέμα να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου.
- Αφαίρεσε το μείγμα από τον πάγο και ανακάτεψε με τα εκχυλίσματα.
- Ρίξε τη γέμιση πάνω από την έτοιμη ζύμη και βάλτο στο ψυγείο για 8 ώρες.
- Προθέρμανε το φούρνο.
- Για τη μαρέγκα:
- Χτύπησε τα ασπράδια αυγών σε ένα μίξερ σε δυνατή ταχύτυτα.
- Σε μια κατσαρόλα βράσε το νερό με 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη.
- Μαγείρεψε χωρίς να ανακατεύεις μέχρι να γίνει σαν σιρόπι.
- Ρίξε το σιρόπι πάνω από τα ασπράδια και ανακάτεψε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
- Ρίξε τη μαρέγκα πάνω από την ζύμη που είχες στο ψυγείο και πασπάλισε με καρύδα.
- Ψήσε 1 λεπτό μέχρι η μαρέγκα να χρυσαφίσει ελαφρώς και άφησέ το να κρυώσει για 5 λεπτά.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ