Η ελαφρώς ξινή του γεύση μας θυμίζει απόλυτα το καλοκαίρι. Είναι ένα γλυκό που το συναντάμε στα γαλλικά εστιατόρια, αλλά ακόμα και στο σπίτι της μαμάς μας. Ποιος μπορεί να αντισταθεί στην κλασική lemon pie, ειδικά όταν έχει λίγες θερμίδες;
Θερμίδες: 264/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500γρ. κατεψυγμένη ζύμη τάρτας
- Σπρέι μαγειρέματος
- 1/2φλ. ζάχαρη
- 1κ. σούπας ξύσμα λεμονιού
- 1/4φλ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 3κ. σούπας καλαμποκάλευρο
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 2 αυγά
- 1 1/2φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
- 1/4φλ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
- 2κ. σούπας βούτυρο μαλακό
- 1 1/2φλ. έτοιμη σαντιγή 0% λιπαρά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προσάρμοσε τη ζύμη της τάρτας σε ένα ταψί ψεκασμένο με σπρέι μαγειρέματος.
- Ψήσε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Άφησέ το να κρυώσει.
- Από την ποσότητα της ζάχαρης που αναφέρθηκε, πάρε 2κ. γλυκού, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το κορν φλάουρ, το αλάτι και τα αυγά και ανακάτεψε καλά σε ένα μπολ.
- Τοποθέτησε μια κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια ένταση και πρόσθεσε μέσα το γάλα και το τυρί κρέμα.
- Αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι όταν ξεκινήσει στην επιφάνεια να δημιουργούνται φυσαλίδες.
- Σιγά – σιγά πρόσθεσε αυτό το μείγμα στο μείγμα της ζάχαρης και ανακάτευε συνεχώς με ένα σύρμα.
- Αφού ένωσες αυτά τα δύο μείγματα, ρίξε τα πάλι πίσω στην κατσαρόλα και μαγείρεψε σε μέτρια ένταση, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει.
- Αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι και ρίξε το βούτυρο μέσα.
- Τοποθέτησε την κατσαρόλα σε ένα μεγάλο μπολ με παγάκια, μέχρι να κρυώσει το μείγμα και ανακατεύνοντας κατά διαστήματα.
- Σκέπασε την επιφάνεια με μια ζελατίνα.
- Τοποθέτησε το στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να κρυώσει.
- Όταν κρυώσει, άπλωσε ομοιόμορφα το μείγμα στη ζύμη τάρτας και ολοκλήρωσε με την σαντιγή από πάνω.
- Χώρισε την τάρτα σε 8 κομμάτια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ