Τάρτα με κάστανα και σοκολάτα

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια γλυκιά συνταγή που μπορείς να απολαύσεις χωρίς τύψεις. Περιέχει μια γλυκιά γέμιση από κάστανα και σοκολάτα που θα σε συνεπάρει.
Θερμίδες: 298/ μερίδα

 

Συστατικά

  • 1 έτοιμη ζύμη για τάρτα
  • 60γρ. κουβερτούρα θρυμματισμένη
  • 3/4φλ. τυρί μασκαρπόνε
  • 1/2φλ. γάλα
  • 6κ. σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1κ.ς σούπας ρούμι
  • 1/4φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3φλ. ψιλοκομμένα μαρόν γλασέ κάστανα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψήσε τη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Άφησέ την να κρυώσει.
  • Λιώσε την κουβερτούρα σε ένα φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
  • Άδειασε την κουβερτούρα σε ένα μπολ και πρόσθεσε το μασκαρπόνε, το γάλα, 1/4φλ. κρυσταλλική ζάχαρη, τους κρόκους αυγών, το ρούμι, το αλεύρι, και τα ψιλοκομμένα κάστανα.
  • Ανακάτεψε τα υλικά μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Σε ένα μίξερ πρόσθεσε τα ασπράδια αυγών και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν αφρώδη.
  • Πρόσθεσε 1κ. σούπας ζάχαρη και συνέχισε να τα χτυπάς.
  • Ανακάτεψε μαλακά το μείγμα που μόλις έφτιαξες με το μείγμα της σοκολάτας.
  • Πρόσθεσε τη γέμιση πάνω από τη ζύμη και ψήσε ξανά στους 170°C για 20 λεπτά.
  • Κόψε την τάρτα σε 8 κομμάτια.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164