Μια εύκολη και πολύ νόστιμη τάρτα με μανιτάρια και πράσο και τυρί παρμεζάνα να λιώνει στο στόμα…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 450 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε χοντρές φέτες
- 1 μεγάλο πράσο, μόνο τα λευκά και τα πράσινα μέρη του, κομμένα σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι, με κάποια ολόκληρα φύλλα για το γαρνίρισμα
- Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 480 γραμμάρια σφολιάτα
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
- 30 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
- 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 250 ° C.
- Λιώσε τις 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Πρόσθεσε τα μανιτάρια και τα σόταρε μέχρι να ροδίσουν, 6-8 λεπτά.
- Βάλε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο και κρατάς τους ζωμούς στο τηγάνι.
- Πρόσθεσε το υπόλοιπο βούτυρο, το πράσο, το σκόρδο, το θυμάρι στο τηγάνι και σοτάρεις μέχρι να μαραθεί το πράσο, 2 έως 4 λεπτά.
- Ανακάτεψε με τα μανιτάρια και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.
- Ρίξε λίγο αλεύρι σε μια επιφάνεια για να ανοίξεις τη ζύμη.
- Ξεδίπλωσε τη ζύμη και σχημάτισε ένα ορθογώνιο διάστασης 25×30 cm.
- Κόβεις τη ζύμη σε δύο ορθογώνια διάστασης 12×30 cm και βάλτην σε 2 αντικολλητικά φύλλα ψησίματος.
- Τρύπησε τη ζύμη με ένα πιρούνι, αφήνοντας λίγο κενό τριγύρω.
- Άπλωσε τη μουστάρδα μέσα στη ζύμη και πασπάλισε με παρμεζάνα και από πάνω με μανιτάρια.
- Άλειψε τις άκρες της ζύμης με αυγό και ψήσε μέχρι οι άκρες να χρυσαφίσουν, 16 έως 18 λεπτά.
- Γαρνίρεις με θυμάρι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ