Τάρτα με μανιτάρια, σπανάκι και μπέικον γαλοπούλας

10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τάρτα με μανιτάρια, σπανάκι και μπέικον γαλοπούλας
Θερμίδες: 298/ μερίδα

 

Συστατικά

  • Μια ζύμη για τάρτα
  • 3 φέτες μπέικον γαλοπούλας κομμένες
  • 1/4φλ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 220γρ. μανιτάρια
  • 2κ. γλυκού φρέσκο θυμάρι
  • 2φλ. σπανάκι
  • 1φλ. γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
  • 1/3φλ. κρέμα γάλακτος χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
  • 60γρ. γραβιέρα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άπλωσε τη ζύμη σε ένα ταψάκι 22 εκατοστών.
  • Άπλωσε από πάνω μια ζελατίνα και πρόσθεσε φασόλια ή φακές.
  • Ψήσε τη ζύμη στους 200°C για 12 λεπτά.
  • Αφαίρεσε τα όσπρια και ψήσε για 2 λεπτά ακόμα.
  • Άφησέ τη να κρυώσει.
  • Μείωσε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170°C.
  • Μαγείρεψε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Αφαίρεσε το μπέικον από το τηγάνι και κόψε το σε φέτες.
  • Ρίξε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και σόταρε για 2 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα μανιτάρια και το θυμάρι και μαγείρεψε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Ρίξε το σπανάκι και μαγείρεψε για 2 λεπτά ή μέχρι να μαραθεί.
  • Αφαιρέστε από τη θερμότητα? αφήνουμε 10 λεπτά. Στραγγίστε τυχόν περίσσεια υγρού.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164