Μια καλοκαιρινή συνταγή που θα κάνει πιο δροσερά και απολαυστικά τα απογεύματά σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 286/ μερίδα
Συστατικά
- Για τη κρούστα:
- 1φλ. κάσιους
- 2κ. σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
- 2/3φλ. χουρμάδες
- 1κ.γλυκού νερό
- Για τη γέμιση:
- 1φλ. κάσιους (πρέπει να είναι μουλιασμένα σε νερό για 8 ώρες)
- 1/4φλ. γάλα αμυγδάλου
- 2κ. σούπας μέλι
- 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Μια πρέζα αλάτι
- 2κ. σούπας σταγόνες κουβερτούρας
- 1φλ. φράουλες, κομμένες σε φέτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια πιατέλα για τάρτα 20εκ. άπλωσε μια λαδόκολλα.
- Τοποθέτησε τα κάσιους σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το κακάο.
- Χτύπησε τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
- Πρόσθεσε τους χουρμάδες και χτύπησε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Ρίξε το νερό και χτύπησε πάλι πολύ καλά.
- Άπλωσε το μείγμα που μόλις έφτιαξες στην πιατέλα και πίεσε την κρούστα στον πάτο.
- Βάλε την πιατέλα στο ψυγείο.
- Στράγγιξε τα κάσιους για τη γέμιση από το νερό.
- Τοποθέτησέ τα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το γάλα αμυγδάλου, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.
- Χτύπησε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Μετέφερε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακάτεψέ το με τις σταγόνες κουβερτούρας.
- Ρίξε το μείγμα πάνω από την κρούστα και πρόσθεσε από πάνω τις φράουλες.
- Άφησε την τάρτα στο ψυγείο για 4 ώρες.
- Κόψε σε 8 κομμάτια και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ