Τάρτα ψυγείου με κρέμα και φράουλες

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

 

Μια καλοκαιρινή συνταγή που θα κάνει πιο δροσερά και απολαυστικά τα απογεύματά σου.

Θερμίδες: 286/ μερίδα

 

Συστατικά

 

  • Για τη κρούστα:
  • 1φλ. κάσιους
  • 2κ. σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 2/3φλ. χουρμάδες
  • 1κ.γλυκού νερό
  • Για τη γέμιση:
  • 1φλ. κάσιους (πρέπει να είναι μουλιασμένα σε νερό για 8 ώρες)
  • 1/4φλ. γάλα αμυγδάλου
  • 2κ. σούπας μέλι
  • 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 2κ. σούπας σταγόνες κουβερτούρας
  • 1φλ. φράουλες, κομμένες σε φέτες

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Σε μια πιατέλα για τάρτα 20εκ. άπλωσε μια λαδόκολλα.
  • Τοποθέτησε τα κάσιους σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το κακάο.
  • Χτύπησε τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
  • Πρόσθεσε τους χουρμάδες και χτύπησε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Ρίξε το νερό και χτύπησε πάλι πολύ καλά.
  • Άπλωσε το μείγμα που μόλις έφτιαξες στην πιατέλα και πίεσε την κρούστα στον πάτο.
  • Βάλε την πιατέλα στο ψυγείο.
  • Στράγγιξε τα κάσιους για τη γέμιση από το νερό.
  • Τοποθέτησέ τα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το γάλα αμυγδάλου, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.
  • Χτύπησε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Μετέφερε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακάτεψέ το με τις σταγόνες κουβερτούρας.
  • Ρίξε το μείγμα πάνω από την κρούστα και πρόσθεσε από πάνω τις φράουλες.
  • Άφησε την τάρτα στο ψυγείο για 4 ώρες.
  • Κόψε σε 8 κομμάτια και σέρβιρε.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164