Μια κινέζικη συνταγή που μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στη δίαιτά σου. Έχεις λίγες θερμίδες και πλούσια γεύση.
Θερμίδες: 268/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1+1/2κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/4φλ. νερό
- Αλατοπίπερο
- 1/2κ. σούπας σησαμέλαιο
- 1+1/2 φλιτζάνια στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 3/4φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σκόρδο
- 4φλ. μαγειρεμένο ρύζι, το κρύο ( περίπου 1 φλιτζάνι ωμό)
- 1/2φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
- 2-3κ. σούπας soy sauce
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή γουόκ πρόσθεσε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και ζέστανέ το σε μέτρια θερμοκρασία.
- Σε ένα μέτριο μπολ, χτύπησε ελαφρά τα αυγά, το νερό και μια πρέζα αλατοπίπερο, μέχρι τα αυγά να γίνουν αφράτα.
- Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και μαγείρεψε για περίπου 3 λεπτά.
- Έπειτα, σκέπασε την κατσαρόλα ή το γουόκ με το καπάκι και μαγείρεψε για ακόμα 3 λεπτά.
- Βάλε τα αυγά σε ένα ξύλο κοπής και άφησέ τα να κρυώσουν.
- Προσοχή: Μην διπλώνεις τα αυγά σαν κρέπες. Άφησέ τα σαν μια μεγάλη, επίπεδη τηγανίτα. Πρόσθεσε το σησαμέλαιο και 1/2κ. της σούπας ελαιόλαδο στην κατσαρόλα ή το γουόκ και γύρισε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή.
- Πρόσθεσε τις φέτες κοτόπουλου και μαγειρέψτε μέχρι το κοτόπουλο να είναι ψημένο στο εσωτερικό.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μείωσε τη θερμοκρασία.
- Μαγείρεψε μέχρι τα κρεμμύδια να πάρουν ένα χρυσό χρώμα, ρίχνοντας κατά διαστήματα αλάτι και πιπέρι.
- Πρόσθεσε 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο, το ρύζι και πράσινα κρεμμύδια, ανακατατεύοντας κατά διαστήματα.
- Κόψε το αυγό σε λωρίδες και πρόσθεσέ το μέσα.
- Αλατοπιπέρωσε το φαγητό και ρίξε μέσα τη soy sauce.
- Μοίρασε το φαγητό σε 6 πιάτα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ