Λατρεύεις το τιραμισού αλλά φοβάσαι τις θερμίδες του; Όχι πια! Δοκίμασε αυτή την ελαφριά εκοδχή του.
θερμίδες:260
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το σιρόπι espresso:
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας κόκκοι στιγμιαίο espresso
- 2 κουταλιές της σούπας Kahlua (λικέρ αρωματισμένο)
- Για την κρέμα:
- 1 συσκευασία τυρί κρέμα χωρίς λιπαρά
- 1 συσκευασία τυρί μασκαρπόνε
- 1/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη καστανή
- 2 κουταλιές της σούπας Kahlua
- Υπόλοιπα συστατικά:
- 24 μπισκότα για τιραμισού (σαβουαγιάρ)
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κακάο
- 200 γραμμ. γλυκόπικρη σοκολάτα, τριμμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για την κρέμα espresso:
- Ανακάτεψε τα πρώτα 3 υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα και άφησέ τα μέχρι να πάρουν βράση.
- Μαγείρεψε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Αφαίρεσε από τη θερμότητα και ανακάτεψε, προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας λικέρ.
- Άφησέ το να κρυώσει εντελώς.
- Για την κρέμα:
- Ανακάτεψε με ένα μίξερ τα τυριά σε ένα μεγάλο μπολ.
- Πρόσθεσε 1/3 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη, καστανή ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας λικέρ και ανακάτεψε πολύ καλά.
- Κόψε στη μέση τα σαβουαγιάρ και κάλυψε με τα μισά την επιφάνεια ενός ταψιού.
- Χύσε το μισό σιρόπι εσπρέσο πάνω από τα μπισκότα.
- Και συμπλήρωσε με τα υπόλοιπα μισά μπισκότα και ακολούθησε την ίδια διαδικασία με το σιρόπι.
- Πασπάλισε ομοιόμορφα με 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κακάο και σοκολάτα.
- Κάλυψε και βάλε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ