Τιραμισού

5
Mερίδες

Λατρεύεις το τιραμισού αλλά φοβάσαι τις θερμίδες του; Όχι πια! Δοκίμασε αυτή την ελαφριά εκοδχή του.
θερμίδες:260

Συστατικά

  • Για το σιρόπι espresso:
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κόκκοι στιγμιαίο espresso
  • 2 κουταλιές της σούπας Kahlua (λικέρ αρωματισμένο)
  • Για την κρέμα:
  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα χωρίς λιπαρά
  • 1 συσκευασία τυρί μασκαρπόνε
  • 1/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 2 κουταλιές της σούπας Kahlua
  •  
  • Υπόλοιπα συστατικά:
  • 24 μπισκότα για τιραμισού (σαβουαγιάρ)
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κακάο
  • 200 γραμμ. γλυκόπικρη σοκολάτα, τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για την κρέμα espresso:
  • Ανακάτεψε τα πρώτα 3 υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα και άφησέ τα μέχρι να πάρουν βράση.
  • Μαγείρεψε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Αφαίρεσε από τη θερμότητα και ανακάτεψε, προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας λικέρ.
  • Άφησέ το να κρυώσει εντελώς.
  •  
  • Για την κρέμα:
  • Ανακάτεψε με ένα μίξερ τα τυριά σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Πρόσθεσε 1/3 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη, καστανή ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας λικέρ και ανακάτεψε πολύ καλά.
  •  
  • Κόψε στη μέση τα σαβουαγιάρ και κάλυψε με τα μισά την επιφάνεια ενός ταψιού.
  • Χύσε το μισό σιρόπι εσπρέσο πάνω από τα μπισκότα.
  • Και συμπλήρωσε με τα υπόλοιπα μισά μπισκότα και ακολούθησε την ίδια διαδικασία με το σιρόπι.
  • Πασπάλισε ομοιόμορφα με 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κακάο και σοκολάτα.
  • Κάλυψε και βάλε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164