Φτιάξε εύκολα και απλά μια τορτίγια από πατάτα με σολωμό και αυγό και απόλαυσε ένα πιάτο γεμάτο γεύση και λίγες θερμίδες!
223 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Σπρέι μαγειρικής
- 1 κιλό πατάτες μικρές για βράσιμο, κομμένες σε λεπτές φέτες ( περίπου 6 φλιτζάνια )
- 3/4 φλιτζάνι υποκατάστατο αυγού
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνιθο
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 5 μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 2/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο καπνιστό σολομό
- 1 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι ξινή κρέμα light
- Ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο ( προαιρετικά )
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ψέκασε το τηγάνι με το σπρέι μαγειρικής.
- Πρόσθεσε τις πατάτες και ψέκασε τες ελαφρά από πάνω με το σπρέι.
- Μαγείρεψε για 8 λεπτά, γυρίζοντας τες συχνά (μην τις αφήσεις να ψηθούν πολύ ή να γίνουν πολύ τραγανές).
- Χαμήλωσε τη θερμοκρασία στο μέτριο και μαγείρεψε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας και γυρίζοντας τες συχνά.
- Βάλε τις πατάτες σε ένα μπολ.
- Σκούπισε το τηγάνι με μια χαρτοπετσέτα .
- Ανακάτεψε το υποκατάστατο αυγού με το κρεμμύδι, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ.
- Μετά πρόσθεσε και το σολομό και ανακάτεψε τα.
- Πρόσθεσε και την πατάτα και ανακάτεψε την απαλά για να γίνουν μείγμα.
- Ζέστανε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια με δυνατή φωτιά.
- Πρόσθεσε το μείγμα πατάτας.
- Τηγάνισε για 1 λεπτό, πιέζοντας απαλά προς τα κάτω τις πατάτες με μια σπάτουλα για να ισιώσει λίγο το μείγμα στο τηγάνι.
- Χαμήλωσε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.
- Μαγείρεψε για 15 λεπτά ή μέχρι το αυγό να απλώσει τελείως σε όλες τις άκρες του τηγανιού, κουνώντας το τηγάνι συχνά και απαλά . (Η τορτίγια θα πρέπει να ξεκολλάει εύκολα από το τηγάνι).
- Γύρισε ένα πιάτο ανάποδα και βάλτο πάνω στην τορτίγια και αναποδογύρισε το τηγάνι.
- Προσεκτικά γύρισε την τορτίγια με το ψημένο μέρος προς τα πάνω.
- Μαγείρεψε 5 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το φαγητό, κουνώντας το τηγάνι απαλά και περιστασιακά.
- Με προσοχή, βγάλε την τορτίγια από το τηγάνι και βάλ’ την σε ένα πιάτο.
- Άφησε την να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά.
- Κόψτην σε 8 κομμάτια και στην κορυφή πρόσθεσε την ξινή κρέμα.
- Εάν θέλεις, μπορείς να τη γαρνίρεις με άνηθο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ