Ένας ανατρεπτικός αλλά δροσερός συνδυασμός. Δοκίμασε να “μπερδέψεις” τα φρούτα με τα λαχανικά και να ολοκληρώσεις με το πρωτεϊνούχο κοτόπουλο.
Θερμίδες: 283/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1φλ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
- 3κ. σούπας κάρυ σε σκόνη
- 3κ. σούπας χυμό λάιμ
- 100γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια, χωρίς πέτσα και κόκαλα
- 6 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 2φλ. νεκταρίνια ψιλοκομμένα
- 3/4φλ. κρεμμύδια σε ροδέλες
- 1/3φλ. μάνγκο κομμένο
- 2κ. σούπας κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2κ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1κ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
- 1/4κ. γλυκού πιπέρι κόκκινο
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- Σπρέι μαγειρικής
- 6 τορτίγιες ολικής άλεσης (30 εκ.)
- 24 λεπτές φέτες αγγουριού
- 1 1/2φλ. ρόκα baby
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ συνδύασε το γιαούρτι, το κάρυ, το σκόρδο, 1κ. σούπας χυμό λάιμ και το κοτόπουλο.
- Άφησέ το στο ψυγείο για 2 ώρες, ώστε να μαριναριστεί.
- Σε ένα άλλο μπολ πρόσθεσε τις άλλες 2κ. σούπας χυμό λάιμ, τα νεκταρίνια, τα κρεμμύδια, το μάνγκο, το κόλιαντρο, το δυόσμο, το τζίντερ και το κόκκινο πιπέρι.
- Προθέρμανε το γκριλ σε μέτρια ένταση.
- Αφαίρεσε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα, πασπάλισέ το με αλάτι και σπρέι μαγειρικής και ψήσε το στο γκριλ, ώσπου να γίνει.
- Μοίρασε το κοτόπουλο, το μείγμα με τα νεκταρίνια, το αγγούρι και τη ρόκα ομοιόμορφα σε 6 τορτίγιες.
- Σέρβιρε σε κάθε πιάτο από μια τορτίγια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ