Μια τορτίγια που παντρεύει το χοιρινό με τα χρωματιστά λαχανικά. Μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει το μεσημεριανό σου γεύμα, χωρίς να βαρύνει το στομάχι σου ή να σε “φορτώσει” με θερμίδες.
Θερμίδες: 226/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1κ. σούπας σουσαμέλαιο
- 1κ. σούπας τζίντζερ λιωμένο
- 5 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 1 φλ. τομάτα ψιλοκομμένη
- 55γρ. μανιτάρια κομμένα
- 1φλ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4φλ. μαρούλι κομμένο
- 1/8κ. γλυκού αλάτι
- 340γρ. χοιρινό χωρίς κόκαλα, κομμένο σε λεπτές φέτες
- Σπρέι μαγειρικής
- 1 1/2κ. σούπας νερό
- 1κ. σούπας σάλτσα τομάτς
- 8 τορτίγιες ολικής αλέσεως (17 εκ.)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια ένταση.
- Πρόσθεσε το σουσαμέλαιο.
- Όταν ζεσταθεί το σουσαμέλαιο πρόσθεσε το τζίντζερ και το σκόρδο.
- Μαγείρεψε για 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Δυνάμωσε την ένταση και πρόσθεσε την τομάτα και τα μανιτάρια.
- Μετά από 2 λεπτά πρόσθεσε το φρέσκο κρεμμύδι.
- Μαγείρεψε για 2 λεπτά και μετά τοποθέτησε το μείγμα σε ένα μπολ.
- Ρίξε από πάνω λίγο αλάτι.
- Στο ίδιο τηγάνι και σε υψηλή ένταση, πρόσθεσε το σπρέι μαγειρικής.
- Ρόξε το κρέας και μαγείρεψε μέχρι να ροδίσει.
- Ρίξε το νερό και τη σάλτσα.
- Πρόσθεσε το μείγμα που έχεις στο μπολ μέσα στο τηγάνι και μαγείρεψε μέχρι να γίνει το κρέας.
- Χώρισε το μείγμα και στις 8 τορτίγιες και σέρβιρε σε κάθε πιάτο από μια τορτίγια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ