Νόστιμη συνταγή που μπορεί να ενταχθεί και στην πιο αυστηρή δίαιτα.
Θερμίδες: 287/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κόκαλα (100γρ. το κάθε ένα)
- 1φλ. τρίμμα ψωμιού ολικής άλεσης
- 6κ. σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 150γρ. baby σπανάκι
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- 1κ. σούπας λάδι
- 1/2φλ. τυρί ricotta
- 1/3φλ. χτυπημένο ασπράδι αυγού
- 85γρ. τυρί μοτσαρέλα, κομμένο σε φέτες
- 1φλ. σπιτική σάλτσα
- Φρέσκο βασιλικό για επικάλυψη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τοποθέτησε το ψωμί σε ένα ρηχό μπολ με 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα και άφησέ το στην άκρη.
- Κόψτε το σπανάκι και σόταρέ το με το σκόρδο και το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει λίγο.
- Πρόσθεσε σε ένα μπολ το σοταρισμένο σπανάκι, τη ρίκοτα, το τυρί παρμεζάνα και 2-3 κουταλιές ασπράδι αυγού.
- Πρόσθεσε το υπόλοιπο ασπράδι αυγού σε ξεχωριστό ρηχό μπολ και βάλε το στην άκρη.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C.
- Άπλωσε σε μια επιφάνεια τα φιλέτα.
- Βάλε στη μέση των φιλέτων μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση σπανάκι-ρικότα.
- Κάνε ρολάκια τα φιλέτα και “κλείδωσέ” τα με οδοντογλυφίδες.
- Βύθισε τα ρολάκια στο αυγό και έπειτα στο μείγμα με το ψωμί και την παρμεζάνα.
- Τοποθέτησε τα ρολάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήσε για 25 λεπτά.
- Έπειτα, ρίξε στο ταψί τη σάλτσα και από πάνω τη μοτσαρέλα.
- Βγάλε το ταψί από το φούρνο και πασπάλισε με βασιλικό.
- Μοίρασε από ένα ρολό σε κάθε πιάτο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ