Αυτό το γλυκό-κόλαση με τις πολλές στρώσεις από κέικ, φράουλα, κρέμα και σοκολάτα! Απογειώνει τη γεύση σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο κέικ χωρίς γλουτένη
- 1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο μαλακό
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 φλιτζάνι νερό
- Σπρέι μαγειρικής
- 2 1/2 φλυτζάνια γάλα με 1% λιπαρά
- 1 πακέτο βανίλια πουτίγκα της στιγμής χωρίς γλουτένη
- 1 1/2 σαντιγί με λίγες θερμίδες
- 1/4 φλιτζάνι λικέρ βατόμουρο
- 3 φλιτζάνια φράουλες κομμένες σε φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Φτιάξε το μείγμα κέικ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας ανάλατο βούτυρο, αυγά, και 1 φλιτζάνι νερό.
- Ρίξε το μείγμα σε ένα ταψί τετράγωνο που έχεις ψεκάσει πριν με σπρέι μαγειρικής.
- Ψήσε στους 180 για 38 λεπτά και βγάλε το από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Ανακάτεψε το γάλα και το μείγμα πουτίγκα σε ένα μεσαίο μπολ με ένα σύρμα για 2 λεπτά.
- Σκέπασε και άσε να κρυώσει για 5 λεπτά.
- Βάλε τη σαντιγί σε ένα δοχείο.
- Κόψε το κέικ σε 2.5 cm και βάλε το μισό στη βάση του ποτηριού.
- Μούσκεψε το κέικ με 2 κουταλιές της σούπας λικέρ εάν θέλεις.
- Πρόσθεσε πάνω από το κέικ μισό από το μείγμα πουτίγκας και μισές φράουλες.
- Κράτησε 1/4 φλιτζάνι από τη σαντιγί και πρόσθεσε πάνω από τις φράουλες.
- Επανάλαβε την ίδια διαδικασία και για τις άλλες στρώσεις.
- Βάλε το ψυγείο για 8 ώρες.
- Σέρβιρε συμπληρώνοντας στο κέντρο του trifle με 1/4 φλιτζάνι σαντιγί και με σιρόπι σοκολάτας.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ