Βανίλια Κρεμ-Μπρουλέ

5
Mερίδες

Η κρεμ-μπρουλέ που τόσο αγαπάς γίνεται ακόμα πιο νόστιμη, ιδιαίτερη και εύκολη αλλά και πιο light!
Θερμίδες: 185

Συστατικά

  • 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 φλιτζάνια γάλα με 2% λιπαρά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη σε κόκκους
  • 3/4 φλιτζάνι γάλα σε σκόνη χωρίς λιπαρά
  • 1/4 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 ° C.
  • Ανακάτεψε καλά με ένα σύρμα τα 3 πρώτα συστατικά σε ένα μπολ και άστο στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα πρόσθεσε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, τις 3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη, και το γάλα σε σκόνη.
  • Μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σχηματιστούν μικροσκοπικές φυσαλίδες γύρω από την άκρη της κατσαρόλας, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ένα σύρμα.
  • Σταδιακά πρόσθεσε το ζεστό μείγμα γάλακτος στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα.
  • Χώρισε το μείγμα του γάλακτος ομοιόμορφα σε 6 φορμάκια ή φλιτζάνια για γλυκό.
  • Βάλε τα φορμάκια σε ένα ταψί και πρόσθεσε νερό μέχρι 2.5 εκατοστά.
  • Ψήσε στους 180 ° C για 1 ώρα .
  • Αφαίρεσε τα φορμάκια από το ταψί και άστα να κρυώσουν.
  • Κάλυψε και βάλτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  • Πρόσθεσε την καστανή ζάχαρη και το νερό σε 1 φλιτζάνι και βάλτο στα μικροκύματα για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Ρίξε το σιρόπι πάνω από κάθε κάθε επιδόρπιο και άφησέ το να γίνει στέρεο.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164