Η κρεμ-μπρουλέ που τόσο αγαπάς γίνεται ακόμα πιο νόστιμη, ιδιαίτερη και εύκολη αλλά και πιο light!
Θερμίδες: 185
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
- 1 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 φλιτζάνια γάλα με 2% λιπαρά
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη σε κόκκους
- 3/4 φλιτζάνι γάλα σε σκόνη χωρίς λιπαρά
- 1/4 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού νερό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 ° C.
- Ανακάτεψε καλά με ένα σύρμα τα 3 πρώτα συστατικά σε ένα μπολ και άστο στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα πρόσθεσε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, τις 3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη, και το γάλα σε σκόνη.
- Μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σχηματιστούν μικροσκοπικές φυσαλίδες γύρω από την άκρη της κατσαρόλας, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ένα σύρμα.
- Σταδιακά πρόσθεσε το ζεστό μείγμα γάλακτος στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα.
- Χώρισε το μείγμα του γάλακτος ομοιόμορφα σε 6 φορμάκια ή φλιτζάνια για γλυκό.
- Βάλε τα φορμάκια σε ένα ταψί και πρόσθεσε νερό μέχρι 2.5 εκατοστά.
- Ψήσε στους 180 ° C για 1 ώρα .
- Αφαίρεσε τα φορμάκια από το ταψί και άστα να κρυώσουν.
- Κάλυψε και βάλτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Πρόσθεσε την καστανή ζάχαρη και το νερό σε 1 φλιτζάνι και βάλτο στα μικροκύματα για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Ρίξε το σιρόπι πάνω από κάθε κάθε επιδόρπιο και άφησέ το να γίνει στέρεο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ