Η κρεμ-μπρουλέ που τόσο αγαπάς γίνεται ακόμα πιο νόστιμη, ιδιαίτερη και εύκολη αλλά και πιο light!
Θερμίδες: 185
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
- 1 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 φλιτζάνια γάλα με 2% λιπαρά
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη σε κόκκους
- 3/4 φλιτζάνι γάλα σε σκόνη χωρίς λιπαρά
- 1/4 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού νερό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 ° C.
- Ανακάτεψε καλά με ένα σύρμα τα 3 πρώτα συστατικά σε ένα μπολ και άστο στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα πρόσθεσε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, τις 3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη, και το γάλα σε σκόνη.
- Μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σχηματιστούν μικροσκοπικές φυσαλίδες γύρω από την άκρη της κατσαρόλας, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ένα σύρμα.
- Σταδιακά πρόσθεσε το ζεστό μείγμα γάλακτος στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα.
- Χώρισε το μείγμα του γάλακτος ομοιόμορφα σε 6 φορμάκια ή φλιτζάνια για γλυκό.
- Βάλε τα φορμάκια σε ένα ταψί και πρόσθεσε νερό μέχρι 2.5 εκατοστά.
- Ψήσε στους 180 ° C για 1 ώρα .
- Αφαίρεσε τα φορμάκια από το ταψί και άστα να κρυώσουν.
- Κάλυψε και βάλτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Πρόσθεσε την καστανή ζάχαρη και το νερό σε 1 φλιτζάνι και βάλτο στα μικροκύματα για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Ρίξε το σιρόπι πάνω από κάθε κάθε επιδόρπιο και άφησέ το να γίνει στέρεο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ