Vegan κέικ με σοκολάτα και μπανάνα

75 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια τέλεια επιλογή για εσένα που αναζητάς ένα light γλυκό.

Θερμίδες: 190/ μερίδα

Συστατικά

  • 1φλ. ζάχαρη καστανή
  • 1/4φλ. νερό
  • 1κ. γλυκού βανίλια
  • 1+3/4φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1/4φλ. σκόνη κακάο
  • 1/2κ. γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 1κ. γλυκού κανέλα
  • 1κ. γλυκού baking powder
  • 1/4φλ. σταγόνες κουβερτούρας
  • 1/4φλ. καρύδια ψιλοκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
  • Ανακάτεψε τις μπανάνες σε ένα μεγάλο μπολ, πρόσθεσε τη ζάχαρη και τη βανίλια.
  • Ρίξε μέσα σιγά – σιγά το νερό και ανακάτευε με ένα μίξερ χειρός.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, την κανέλα και το baking powder.
  • Ένωσε το υγρό και το στερεό μείγμα και ανακάτεψε καλά.
  • Πρόσθεσε μέσα τα καρύδια και τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακάτεψε καλά.
  • Ρίξε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ και ψήσε για περίπου 55 λεπτά.
  • Κόψε το κέικ σε 4 μερίδες.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164