Βελουτέ μανιταρόσουπα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Γευστική και ιδιαίτερη. Η μανιταρόσουπα είναι το ιδανικό πιάτο για να χάσεις γρήγορα και εύκολα κιλά.
Θερμίδες: 114/ μερίδα

 

Συστατικά

  • 2κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1φλ. βραστό νερό
  • 1φλ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 2κ. γλυκού μαργαρίνη
  • 1+1/2φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2κ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2κ. γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 6+1/2φλ. μανιτάρια shiitake κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 225γρ. μικρά μανιτάρια
  • 4φλ. Ζωμό λαχανικών
  • 1φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
  • 1/2φλ. γάλα καρύδας
  • 1/4φλ. κόκκινο κρασί
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα.
  • Μαγείρεψε για 2 λεπτά ή μέχρι το αλεύρι να πάρει ανοιχτό καφέ χρώμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Μετέφερε το αλεύρι σε ένα μικρό πιάτο.
  • Άφησέ το να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ πρόσθεσε βραστό νερό και τα μανιτάρια πορτσίνι.
  • Κάλυψε το μπολ και άφησέ τα 20 λεπτά.
  • Σούρωσε τα μανιτάρια και ψιλόκοψέ τα.
  • Σε μια κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σόταρε για 30 δευτερόλεπτα.
  • Πρόσθεσε τα μανιτάρια shiitake και μαγείρεψε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Πρόσθεσε τα μικρά τα μανιτάρια και μαγείρεψε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια πορτσίνι και το ζωμό.
  • Ρίξε μέσα το αλεύρι και άφησέ τα να πάρουν μια βράση.
  • Σιγόβρασε τη σούπα για 15 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το γάλα και σιγοβρασε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  • Αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι και ρίξε μέσα το γάλα καρύδας και το κρασί.
  • Πρόσθεσε το μείγμα μέσα σε ένα μπλέντερ και λιώσε τα υλικά.
  • Σέρβιρε σε 8 πιάτα.
  • Πασπάλισε με μαϊντανό και λίγα μανιτάρια αν θες.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164