Γευστική και ιδιαίτερη. Η μανιταρόσουπα είναι το ιδανικό πιάτο για να χάσεις γρήγορα και εύκολα κιλά.
Θερμίδες: 114/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1φλ. βραστό νερό
- 1φλ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
- 2κ. γλυκού μαργαρίνη
- 1+1/2φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2κ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
- 2κ. γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 1/4κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
- 6+1/2φλ. μανιτάρια shiitake κομμένα σε λεπτές φέτες
- 225γρ. μικρά μανιτάρια
- 4φλ. Ζωμό λαχανικών
- 1φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
- 1/2φλ. γάλα καρύδας
- 1/4φλ. κόκκινο κρασί
- Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα.
- Μαγείρεψε για 2 λεπτά ή μέχρι το αλεύρι να πάρει ανοιχτό καφέ χρώμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Μετέφερε το αλεύρι σε ένα μικρό πιάτο.
- Άφησέ το να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ πρόσθεσε βραστό νερό και τα μανιτάρια πορτσίνι.
- Κάλυψε το μπολ και άφησέ τα 20 λεπτά.
- Σούρωσε τα μανιτάρια και ψιλόκοψέ τα.
- Σε μια κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
- Πρόσθεσε το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σόταρε για 30 δευτερόλεπτα.
- Πρόσθεσε τα μανιτάρια shiitake και μαγείρεψε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Πρόσθεσε τα μικρά τα μανιτάρια και μαγείρεψε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια πορτσίνι και το ζωμό.
- Ρίξε μέσα το αλεύρι και άφησέ τα να πάρουν μια βράση.
- Σιγόβρασε τη σούπα για 15 λεπτά.
- Πρόσθεσε το γάλα και σιγοβρασε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι και ρίξε μέσα το γάλα καρύδας και το κρασί.
- Πρόσθεσε το μείγμα μέσα σε ένα μπλέντερ και λιώσε τα υλικά.
- Σέρβιρε σε 8 πιάτα.
- Πασπάλισε με μαϊντανό και λίγα μανιτάρια αν θες.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ