Μια ιδιαίτερη και εύκολη σούπα με τραγανό κουνουπίδι και ελαφρώς πικάντικη γεύση. Το θυμάρι θα δώσει extra νοστιμιά στο πιάτο σου.
Θερμίδες: 141/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4φλ. κουνουπίδι κομμένο σε μπουκιές
- 2κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κίτρινο κρεμμύδι λιωμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1κ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
- 1+1/2φλ. ζωμό λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
- 2φλι. νερό
- 1/2φλ. γάλα εβαπορέ χωρίς λιπαρά
- Καυτερή πάπρικα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
- Πρόσθεσε το κουνουπίδι σε ένα αντικολλητικό ταψί μαζί με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αλάτι.
- Ψήσε το κουνουπίδι για 25 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Σε μια κατσαρόλα πρόσθεσε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σόταρε για 5 λεπτά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο και το θυμάρι και σόταρε για ένα λεπτό ακόμα.
- Πρόσθεσε το ζωμό λαχανικών και το νερό και άφησέ τα να πάρουν βράση.
- Πρόσθεσε μέσα στην κατσαρόλα το κουνουπίδι και άφησε μερικά κομμάτια στην άκρη για το σερβίρισμα.
- Άφησε τα υλικά στην κατσαρόλα να σιγοβράσουν.
- Όταν μαλακώσει το κουνουπίδι, ρίξε το μείγμα στο μπλέντερ και λιώσε τα υλικά.
- Πέρασε τη σούπα από κόσκινο και ρίξε την ξανά μέσα στην κατσαρόλα.
- Ρίξε το γάλα και ανακάτεψε.
- Σέρβιρε τη σούπα σε 2 πιάτα.
- Πρόσθεσε από πάνω το ψημένο κουνουπίδι και την πάπρικα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ