Τι θα φάμε για πρωινό; Από το τραπέζι δεν θα μπορούσε να λείπει η θρεπτική και πλούσια σε οφέλη βρώμη, που πρωταγωνιστεί πλέον καθημερινά στη ζωή μας. Μπορεί ο συνδυασμός με τη μπανάνα και το φυστικοβούτυρο να σου ακούγεται υπερβολικός και με πολλές θερμίδες, αλλά η σωστή ποσότητα μπορεί να σου προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά και ενέργεια, και όχι πολλές θερμίδες.
Θερμίδες: 230/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/2 φλ. βρώμη χωρίς γλουτένη
- 1κ. γλυκού κανέλα
- 1/4κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/2κ. γλυκού baking powder
- 1/8κ. γλυκού αλάτι
- 2 μπανάνες ώριμες σε φέτες
- 1/3 φλ. φυστικοβούτυρο
- 1 1/3 γάλα αμυγδάλου ή σόγιας ή καρύδας χωρίς ζάχαρη
- 1κ. σούπας σιρόπι σφενδάμου
- 1κ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 170°C.
- Σε ένα μπολ συνδύασε τη βρώμη, την κανέλα. το μοσχοκάρυδο, το baking powder και το αλάτι.
- Άφησέ το στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ πρόσθεσε το φυστικοβούτυρο, το γάλα, το σιρόπι και τη βανίλια.
- Ανακάτεψε τα 2 μείγματα που έχεις φτιάξει μέχρι στιγμής και στρώσε τα σε ένα αντικολλητικό ταψί.
- Ψήσε για 30 – 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Αφού κρυώσει, χώρισέ το σε 6 μερίδες και μοίρασε ομοιόμορφα τις μπανάνες.
- Μπορείς να προσθέσεις extra γάλα αν επιθυμείς.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ