Μια τέλεια συνταγή που μπορείς να απολαύσεις χωρίς τύψεις κάθε ώρα της ημέρας.
Θερμίδες: 278/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το wrap:
- 2φλ. κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκιές
- 1+1/2κ. γλυκού ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 1 γλυκιά πατάτα, αποφλοιωμένη και κομμένη σε φέτες
- 1+1/2κ. σούπας κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 1+1/2κ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1κ. σούπας μέντα ψιλοκομμένη
- 1κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1/2 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 2 wrap ολικής
- Για το dressing:
- 1κ. σούπας ταχίνι
- 1/2κ. σούπας νερό
- 1κ. γλυκού σιρόπι σφενδάμου
- 1κ. γλυκού χυμό λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, ρίξε το κουνουπίδι με 1 κουταλάκι, λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Βάλε το κουνουπίδι σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και ψήσε στο φούρνο για 20 λεπτά.
- Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε τις πατάτες με 1/2 κουταλάκι λάδι, λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Βάλε τις πατάτες σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και ψήσε στο φούρνο για 30 λεπτά.
- Τοποθέτησε το κουνουπίδι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το κόλιανδρο, τον μαϊντανό, την μέντα και το ξύσμα λεμονιού και χτύπησε τα υλικά μέχρι το κουνουπίδι να γίνει σαν ρύζι.
- Μετέφερε το κουνουπίδι σε ένα μπολ.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά για το dressing.
- Ρίξε το dressing πάνω στο κουνουπίδι μαζί με αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε καλά.
- Άνοιξε τα wrap και άπλωσε πρώτα τις πατάτες, μετά το κουνουπίδι και έπειτα τις λωρίδες αγγουριού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ