Μια ιδιαίτερη αλλά εύκολη συνταγή για wrap, που μπορείς να απολαύσεις σαν κυριώς γεύμα το μεσημέρι ή σαν βραδινό πιάτο σε μια βραδιά με φίλους. Οι λίγες θερμίδες που περιέχει το κάνουν αυτόματα το ιδανικό φαγητό για κάθε ώρα.
Θερμίδες: 250/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 φλ. φύλλα kale ή σέσουλα καθαρισμένα
- 1 κονσέρβα τόνος στραγγισμένος
- 1 καρότο κομμένο
- 2 κ. σούπας σέλερι ψιλοκομμένο
- 1/2 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 1 κ. σούπας κόλιαντρο ψιλοκομμένο
- 1/2 πιπεριά καυτερή (προαιρετικά)
- 1/2 λάιμ στυμμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1/2 αβοκάντο ώριμο ξεφλουδισμένο, χωρίς κουκούτσι και κομμένο σε κύβους
- Για το dressing
- 1/2 αβοκάντο ώριμο ξεφλουδισμένο, χωρίς κουκούτσι και κομμένο σε κύβους
- 2 λάιμ στυμμένα
- 1/2 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη
- 1/2 φλιτζάνι φύλλα κόλιαντρου
- 1 κ. σούπας μέλι
- 1 κ. σούπας ξύδι
- 1/4 φλ. νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1/2 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε τον τόνο, το καρότο, το σέλινο, τη κόκκινη πιπεριά, το κόλιαντρο και το χυμό λάιμ. Πρόσθεσε το αβοκάντο και ανακάτεψε μέχρι να γίνει πουρές.
- Τοποθέτησε τα φύλλα kale ή τα σέσουλα σε βραστό νερό για 20 δευτερόλεπτα, μέχρι να μαλακώσουν.
- Πλύνε τα με κρύο νερό για να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος.
- Τοποθέτησε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα μούλτι και ανακάτεψέ τα.
- Τοποθέτησε τα φύλλα kale ή τα σέσουλα σε ένα πιάτο και πρόσθεσε το μείγμα με τον τόνο.
- Από πάνω βάλε 2 κ. σούπας dressing.
- Τύλιξέ τα και στερέωσε με μια οδοντογλυφίδα να χρειαστεί.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ