Το χοιρινό είναι παραδοσιακά ένα είδος κρέατος που σερβίρουμε σε γιορταστικές στιγμές ή Κυριακές. Το ψαρονέφρι είναι ίσως το τμήμα του χοιρινού με το λιγότερο λίπος γι’ αυτό και είναι ό,τι πρέπει για αυτή τη συνταγή!
Θερμίδες: 284
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 χοιρινά ψαρονέφρια, 500 γραμμ. το καθένα, χωρίς λίπος
- 2 κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 3 κ. γλυκού κύμινο
- 1 κ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 4 κ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
- 250 γραμμ. κουσκούς
- 100 γραμμ. σταφίδες
- το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού
- 1 μικρό ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 200 γραμμ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Ρόδισε το χοιρινό σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, γυρίζοντας το και από τις δύο πλευρές, από δύο φορές.
- Ανακάτεψε το λάδι με 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο, την κανέλα, τα 2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ και λίγο αλατοπίπερο
- Τρίψε το χοιρινό με το μίγμα του λαδιού.
- Το τοποθετείς σε ένα ταψί και το ψήνεις για 30-35 λεπτά. Μπορείς να τρυπήσεις με ένα μαχαίρι το σκληρό μέρος του και αν οι χυμοί που ρέουν είναι καθαροί σημαίνει ότι είναι έτοιμο.
- Σε μια κατσαρόλα ανακατεύεις το κουσκούς με το υπόλοιπο κύμινο, τις σταφίδες, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Το αλατοπιπερώνεις και συμπληρώνεις με 400ml βραστό νερό.
- Ανακατεύεις καλά και το καλύπτεις με καπάκι για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτεις το δυόσμο.
- Ανακατεύεις το υπόλοιπο τζίντζερ με το γιαούρτι και με λίγο αλατοπίπερο.
- Κόβεις το χοιρινό κρέας σε μεγάλες φέτες και σερβίρεις με το κουσκούς και το γιαούρτι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ