Ζυμαρικά Primavera με pesto από ρόκα

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Δροσερή σαλάτα με ζυμαρικά και σάλτσα πέστο που μπορείς να την επιλέξεις και ως κύριο γεύμα σου!
θερμίδες: 300

Συστατικά

  • ¼ φλιτζάνι καβουρδισμένοι ηλιόσποροι ανάλατοι (ή αντίστοιχη ποσότητα κουκουνάρι)
  • 4 φλιτζάνια ρόκα
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 375 γραμμάρια μικρά ζυμαρικά (πένες, βίδες κλπ)
  • 1 φλιτζάνι σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα
  • 1 μικρή κίτρινη πιπεριά κομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 φλιτζάνια γάλα καρύδας
  • ¼ φλιτζάνι μαργαρίνη
  • ¼ φλιτζάνι αλεύρι
  • ¾ φλιτζάνι ντομάτες cherry κομμένες
  • Φύλλα ρόκας για γαρνίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπλέντερ, πολτοποίησε τους ηλιόσπορους.
  • Έπειτα πρόσθεσε τη ρόκα και συνέχισε να πολτοποιείς.
  • Πρόσθεσε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι, και ανακάτεψε.
  • Ρίξε το ελαιόλαδο σε σταθερή ροή μέχρι να αναμιχθεί με τα άλλα υλικά και να γίνει η πέστο.
  • Μαγείρεψε τα ζυμαρικά και 1 λεπτό πριν το τέλος, ρίξε τα μέσα στα σπαράγγια και την κίτρινη πιπεριά για να μαλακώσουν.
  • Ενώ βράζεις τα ζυμαρικά, ζέστανε το γάλα καρύδας και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
  • Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώσε τη μαργαρίνη και έπειτα πρόσθεσε το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως, μαγειρεύοντας για 1 λεπτό.
  • Ρίξε ⅓ από το γάλα καρύδας στην κατσαρόλα με τη μαργαρίνη, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Μόλις πήξει, πρόσθεσε ακόμα ⅓ φλιτζάνι και επανάλαβε μέχρι το γάλα να πήξει τελείως.
  • Πρόσθεσε την pesto μέσα στο γάλα και ανακάτεψε καλά.
  • Ανακάτεψε τη σάλτσα με τα καυτά ζυμαρικά, τα λαχανικά και τα ντοματίνια.
  • Για γαρνιτούρα χρησιμοποίησε λίγα φύλλα ρόκας.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164