Κατακόκκινα ζυμαρικά με πολλά αρώματα από το μάραθο, την πιπεριά, το βασιλικό και τη ντομάτα, παντρεμένα με σκόρδο!
323 θερμίδες/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα και καθαρισμένες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 βολβό μάραθο χοντροκομμένο
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 1 μεγάλο καρότο χοντροκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
- 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου
- 2 κουταλιές της σούπας πολτό ντομάτας
- 400 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβα
- 600 ml ζωμό λαχανικών με λιγότερο αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 μικρή χούφτα φύλλα βασιλικού κομμένα με το χέρι
- 500 γραμμ. φρέσκα ζυμαρικά, βρασμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζεσταίνεις το γκριλ και βάζεις τις πιπεριές με τη φλούδα προς τα πάνω να ψηθούν για 10 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν.
- Τις βάζεις σε ένα μπολ, τις σκεπάζεις και τις αφήνεις. Όταν κρυώσουν αρκετά για να πιάσεις με το χέρι, τις ξεφλουδίζεις και τις κόβεις σε λωρίδες.
- Ζεσταίνεις το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σωτάρεις το μάραθο, το κρεμμύδι και το καρότο για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτεις το σκόρδο, το μπούκοβο, τους σπόρους μάραθου και τον πουρέ ντομάτας και μαγειρεύεις για 2 λεπτά.
- Έπειτα προσθέτεις την κονσέρβα με τις ντομάτες, το ζωμό και τη ζάχαρη . Σιγοβράζεις χωρίς καπάκι για 15 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να είναι τελείως μαλακά.
- Κρατάς λίγες κουταλιές της σάλτσας στην άκρη. Την υπόλοιπη την πολτοποιείς με το μπλέντερ χειρός σε μια κατσαρόλα μέχρι να γίνει λεία.
- Τη σιγοβράζεις για 5 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά και στη συνέχεια, προσθέτεις τη σάλτσα που είχες φυλάξει, τον κομμένο βασιλικό και τις πιπεριές.
- Σερβίρεις πάνω στα ζυμαρικά.
Tip
Χρησιμοποιήσε όποια ζυμαρικά προτιμάς από σπαγγέτι μέχρι ριγκατόνι! Αν αντέχεις τα πικάντικα πρόσθεσε και λίγη κόκκινη καυτερή πιπερίτσα στο πιάτο σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ