Ζυμαρικά super-veg

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Κατακόκκινα ζυμαρικά με πολλά αρώματα από το μάραθο, την πιπεριά, το βασιλικό και τη ντομάτα, παντρεμένα με σκόρδο!
323 θερμίδες/μερίδα

Συστατικά

  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα και καθαρισμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 βολβό μάραθο χοντροκομμένο
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο χοντροκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου
  • 2 κουταλιές της σούπας πολτό ντομάτας
  • 400 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβα
  • 600 ml ζωμό λαχανικών με λιγότερο αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 μικρή χούφτα φύλλα βασιλικού κομμένα με το χέρι
  • 500 γραμμ. φρέσκα ζυμαρικά, βρασμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζεσταίνεις το γκριλ και βάζεις τις πιπεριές με τη φλούδα προς τα πάνω να ψηθούν για 10 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν.
  • Τις βάζεις σε ένα μπολ, τις σκεπάζεις και τις αφήνεις. Όταν κρυώσουν αρκετά για να πιάσεις με το χέρι, τις ξεφλουδίζεις και τις κόβεις σε λωρίδες.
  • Ζεσταίνεις το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σωτάρεις το μάραθο, το κρεμμύδι και το καρότο για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτεις το σκόρδο, το μπούκοβο, τους σπόρους μάραθου και τον πουρέ ντομάτας και μαγειρεύεις για 2 λεπτά.
  • Έπειτα προσθέτεις την κονσέρβα με τις ντομάτες, το ζωμό και τη ζάχαρη . Σιγοβράζεις χωρίς καπάκι για 15 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να είναι τελείως μαλακά.
  • Κρατάς λίγες κουταλιές της σάλτσας στην άκρη. Την υπόλοιπη την πολτοποιείς με το μπλέντερ χειρός σε μια κατσαρόλα μέχρι να γίνει λεία.
  • Τη σιγοβράζεις για 5 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά και στη συνέχεια, προσθέτεις τη σάλτσα που είχες φυλάξει, τον κομμένο βασιλικό και τις πιπεριές.
  • Σερβίρεις πάνω στα ζυμαρικά.

Tip

Χρησιμοποιήσε όποια ζυμαρικά προτιμάς από σπαγγέτι μέχρι ριγκατόνι! Αν αντέχεις τα πικάντικα πρόσθεσε και λίγη κόκκινη καυτερή πιπερίτσα στο πιάτο σου!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164