Λουκάνικα με δαμάσκηνα και πιπεριές

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Χωριάτικα λουκάνικα, μανιτάρια και φρέσκες πιπεριές θα σου δώσουν τον πιο καλό μεζέ για κρασάκι!

Συστατικά

  • 4 χωριάτικα λουκάνικα με πράσο
  • 100 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
  • 1 μέτριο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 8 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 1 ποτηράκι του κρασιού γλυκό κρασί (Μαυροδάφνη ή Μοσχάτο)
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1 μέτρια πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • Αλάτι, Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε τα λουκάνικα σε φετούλες, τα μανιτάρια, τα δαμάσκηνα και τις πιπεριές σε ροδέλες
  • Βάλε σε αντικολλητικό σκεύος ελαιόλαδο να κάψει και τσιγάρισε ελαφρά το κρεμμυδάκι να ασπρίσει
  • Πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνέχισε το σοτάρισμα μέχρι να παραθούν οι πιπεριές και να ψηθούν τα λουκάνικα
  • Ανακάτεψε το κρασί με τη μουστάρδα και σβήσε το φαγητό σου
  • Άφησε μερικά λεπτά να φύγει το αλκοόλ και πρόσθεσε λίγο νερό και την ντομάτα
  • Άφησε τα λουκάνικα σε χαμηλή φωτιά να δέσουν

Tip

Έχουμε το μυστικό για υπέροχο άρωμα από όποιο μπαχαρικό κι αν χρησιμοποιήσεις. Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164