Λουτράκι: Γαστρονομία και υψηλού επιπέδου διακοπές μία ανάσα από την Αθήνα

Η πρόσκληση που έλαβα ένα απόγευμα στο γραφείο για το Taste of Loutraki-The Corinthian Food Festival, το πρωτότυπο Κορινθιακό Γαστρονομικό Φεστιβάλ, ήταν ό,τι καλύτερο έχει έρθει στο mail μου εδώ και πολύ καιρό!

Ένα ταξίδι δίπλα στην Αθήνα, χωρίς καμία ταλαιπωρία, που τα είχε κυριολεκτικά όλα. Το Λουτράκι είναι σε απόσταση αναπνοής από την πρωτεύουσα, αλλά έχει όλα όσα θες από έναν weekend προορισμό. Υψηλή γαστρονομία, πολυτελή διαμονή, υπέροχες παραλίες, γραφικά χωριά, ιστορία και παράδοση. Ετοίμασα τη βαλίτσα μου και σε λίγη ώρα είχα φτάσει στο Λουτράκι, που –αφού διαβάσεις το παρακάτω άρθρο– θα γίνει και ο επόμενος δικός σου αγαπημένος κοντινός προορισμός!

Εγώ ακολούθησα το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, μέσα από το οποίο ανακάλυψα όλη τη μαγεία της περιοχής και είμαι σίγουρη αυτά που θα διαβάσεις θα σε πείσουν να βάλεις το Λουτράκι στον χάρτη των φετινών διακοπών σου.

Την Παρασκευή είχα την ευκαιρία να συμμετέχω σε κάτι που για  πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα: Τυφλή γευσιγνωσία νερού και παρουσίαση των ιδιοτήτων του νερού Λουτρακιού από τον μοναδικό Πιστοποιημένο Σομελιέ Νερού, Γιάννη Κοροβέση. Ιδιαίτερη παρουσίαση.

Στη συνέχεια, στους κήπους του πολυτελούς ISLA BROWN CORINTHIA RESORT των BROWN HOTELS, οι Chef εγνωσμένης αξίας Κ. Σακκούλης από το εστιατόριο ΡΙΓΑΝΙ, Π. Διαμαντόπουλος από το εστιατόριο ΠΙΠΕΡΙ, Π. Συνοδινός από το εστιατόριο ΠΕΡΛΑ, Ε.  Νικολαράκος από το εστιατόριο του Isla Brown Corinthia και ο Σ. Καρβούνης από το εστιατόριο ΒΑΡΚΑΛΑΣ, συμμετείχαν σε live cooking-παρασκευών παραδοσιακών και σύγχρονων συνταγών, με χρήση χαρακτηριστικών τοπικών προϊόντων της Κορινθιακής γης. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με κοκτέιλ που δημιούργησε ο bartender Nίκος Λάλος του Anassa The bar. Ένα Cocktail με τον συνδυασμό αλκοόλ και τοπικών πρώτων υλών, όπως τα λουκούμια Γερανείων.

H επόμενη μέρα είχε στάση στις εγκαταστάσεις του Μarkellos Olive. Εδώ, μπορείς να κάνεις κάτι που δεν γίνεται πουθενά αλλού: Olive Oil tour & tasting μέσω Virtual παρουσίασης. Μοναδική εμπειρία, που αξίζει να βάλεις στο πρόγραμμά σου, αν επισκεφτείς την περιοχή.

Μη φύγεις από το Λουτράκι αν δεν κάνεις στάση στη φιλόξενη βιοτεχνία παραγωγής εκλεκτών λουκουμιών «ΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ». Εγώ, μαζί με το team, παρακολούθησα workshop παραγωγής του τοπικού γλυκού. Πήρα δώρα για το γραφείο που έγιναν ανάρπαστα.

 

Το απόγευμα, το πρόγραμμα είχε εκδρομή σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά. H γύρω περιοχή είναι πανέμορφη, με δάση που φτάνουν μέχρι τις αμμουδιές και υπέροχη θέα στον Κορινθιακό. Εγώ επισκέφτηκα την Περαχώρα.

Η ομάδα του Experience Perachora διοργάνωσε τη ΓΙΟΡΤΗ ΤΡΑΧΑΝΑ στην Περαχώρα, στο πλαίσιο του Γαστρονομικού Φεστιβάλ Taste of Loutraki.  Στην εκδήλωση, η οποία ήταν ανοικτή στο ευρύ κοινό, πραγματοποιήθηκε επίδειξη της παραδοσιακής διαδικασίας της κατασκευής τραχανά.

 

Τα πιάτα επιμεληθήκαν ο Head Chef Κωνσταντίνος Βασάλος, ο Chef Δημήτρης Φαρμάκης και η Chef Στεφανία Βασιλείου. Επίσης, η διατροφολόγος Σοφία Χόνδρου μίλησε για τη διατροφική αξία του τραχανά και ο Παπαγιαννακόπουλος Πάνος, Agriculturist – Food Technology Master in Viticulture & Oenology, παρουσίασε γευσιγνωσία κρασιού από το Papagiannakopoulos Winery. Στο τέλος της εκδήλωσης οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γευτούν κεράσματα που περιείχαν τραχανά «Βλάχα» και παραδοσιακά ζυμαρικά Λουτρακίου.

Η επόμενη μέρα ξεκίνησε με μια εμπειρία κάτι που δεν είχα ξαναζήσει: Το event “Wine & Food Pairing”, το οποίο διοργανώθηκε στο πολυτελές «Wyndham Loutraki Poseidon Resort» και συγκεκριμένα στο «TRIAINA Ouzeri Restaurant». O Chef Γιάννης Μπρατσολιάς και ο Sommelier Γεώργιος Κάπος επιμελήθηκαν μία εξαιρετική εκδήλωση, η οποία εντυπωσίασε τους συμμετέχοντες με την ποιότητα και πρωτοτυπία της, παρουσιάζοντας οίνους από τη Νεμέα και την Αρχαία Κόρινθο, που συνόδευαν Κορινθιακές, σύγχρονες συνταγές με τοπικά προϊόντα.

 

 

Το τέλος μας επιφύλαξε την έκπληξη του ταξιδιού, τη Λίμνη Βουλιαγμένης, έναν κρυμμένο θησαυρό που θυμίζει νησί, με πανέμορφη θάλασσα και το πιο cool beach bar της περιοχής, το Υpanema, που έχει άψογο φαγητό και θέα σαν να είσαι στις Κυκλάδες.

 

 

Το Taste of Loutraki μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω έναν νέο προορισμό γαστρονομίας και ποιοτικών διακοπών, που με  μάγεψε. Αν θες να ξεφύγεις από την πόλη και να γεμίσεις μπαταρίες με τον καλύτερο τρόπο, τότε το Λουτράκι είναι η επόμενη εκδρομή σου!

*Tο Γαστρονομικό Φεστιβάλ αποτελεί συνδιοργάνωση του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου, του Συλλόγου Επισιτιστών Λουτρακίου «Ο Ξένιος Ζευς» και του Επιμελητηρίου Κορινθίας, ενώ ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η υλοποίηση είχε ανατεθεί στην εταιρεία Τουριστικού marketing Respond on Demand. Το Τaste of Loutraki τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας ,του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου-Περαχώρας και είναι ευγενική χορηγία των BROWN HOTELS και του RAMADA & WYNDHAM LOUTRAKI POSEIDON RESORT.

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164