Mac & cheese με κολοκύθα και καρύδια

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

Μια εναλλακτική και πεντανόστιμη συνταγή.

Θερμίδες: 279/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 1 κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2φλ. καρύδια
  • 450γρ. ζυμαρικά ολικής
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 2κ. σούπας μαργαρίνη
  • 85γρ. τυρί κρέμα light
  • 2φλ. ζωμό λαχανικών
  • 1φλ. τυρί τσένταρ τριμμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Πάρε ένα αντικολλητικό ταψάκι και ρίξε μέσα τους κύβους κολοκύθας.
  • Ρίξε λίγο νερό μέχρι το σημείο που να “ακουμπάει” τα κομμάτια της κολοκύθας αλλά να μην τα καλύπτει.
  • Ψήσε στους 175°C, μέχρι η κολοκύθα να είναι μαλακή και να τρυπιέται με ένα πιρούνι.
  • Πρόσθεσε την κολοκύθια σε ένα μπλέντερ και χτύπησέ το.
  • Αν χρειαστεί πρόσθεσε λίγο νερό για να κάνεις το μείγμα πιο κρεμώδης.
  • Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Λιώσε τη μαργαρίνη σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και σόταρέ τα για μερικά λεπτά.
  • Πρόσθεσε τη λιωμένη κολοκύθα και το τυρί κρέμα.
  • Ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν και να συνδυαστούν τα υλικά.
  • Πρόσθεσε μέσα τα ζυμαρικά, το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε.
  • Ρίξε το τσένταρ και τα καρύδια και ανακάτεψε ξανά.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164