Είναι κάτι αντίστοιχο με τα μανιτάρια ογκρατέν… έχει πολλή έντονη τυρένια γεύση και θα το λατρέψεις κι εσύ και τα μικρά παιδιά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 φλιτζάνια γλυκιά κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια (περίπου 500γρ.)
- 1 1/4 του φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου
- 1 1/2 φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 1/4 του φλιτζάνιου τριμμένο τυρί Γκριγιέρ (γαλλικό σκληρό κίτρινο τυρί)
- 1 φλιτζάνι τριμμένο pecorino
- 1/4 του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
- 500 γρ. μακαρόνια cavtappi (κοφτό, ριγέ μακαρονάκι)
- Μαγειρικό σπρέι λαδιού
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό|
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 250oC
- Ανακάτεψε την κολοκύθα, το γάλα και το σκόρδο σε ένα μέτριο κτσαρολάκι! Άφησε το μείγμα να πάρει μια βράση και χαμήλωσε τη φωτιά, ψήνοντας μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα και να τρυπιέται με ένα πηρονι. Θα χρειαστεί περίπου 25 λεπτά. Κατέβασε από τη φωτιά
- Βάλε τη ζεστή κολοκύθα σε ένα μπλέντερ μαζί με αλάτι, πιπέρι και το γιαούρτι και ανακάτεψε
- Βάλε το μείγμα σε ένα μπολ και πρόσθεσε τα τυριά – από την παρμεζάνα πρόσθεσε μόνο 2 κ.σ. – ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει καλά
- Ψήσε τα μακαρόνια σου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χωρίς όμως να τα αλατίσεις, αλλά ούτε και να τα κάψεις με βούτυρο
- Άπλωσε τα μακαρόνια σε ένα λαδωμένο πυρέξ μαζί με το μείγμα των τυριών και της κολοκύθας
- Παράλληλα βάλε σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι τη φρυγανιά να καβουρδιστεί για λίγα λεπτά και αφού κατεβάσεις από τη φωτιά, πρόσθεσε την υπόλοιπη παρμεζάνα και πασπάλισε με το μείγμα τα μακαρόνια σου
- Ψήσε στους 250oC για 25 λεπτά περίπου και σέρβιρε αμέσως με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ