Μετά τα α λα κρέμ ή το α λα γαλλικά, ανακάλυψε και το α λα γκρεκ!
Είναι ο επίσημος όρος που “τιμά” την ξακουστή μας κουζίνα στο εξωτερικό. Φυσικά και έχει να κάνει με το ελαιόλαδό και τα άφθονα λαχανικά που χρησιμοποιούμε παραδοσιακά στην Ελλάδα. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιου τρόπου μαγειρέματος είναι τα μανιτάρια ή οι αγκινάρες. Στην τεχνική α λα γκρεκ τα μανιτάρια σοτάρονται σε ελαιόλαδο και στη συνέχεια προστίθεται φρέσκια ντομάτα και μυρωδικά όπως μαϊντανός ή άνηθος. Το αποτέλεσμα είναι θεϊκό και μπορεί να γίνει ένα θαυμάσιο συνοδευτικό, αφού σερβίρεται πάντα κρύο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ