Συνόδευσέ τη με ταλιατέλες. Είναι λευκή, νόστιμη και ελαφριά σάλτσα για τα ζυμαρικά σου. Ο ζωμός κοτόπολου δένει σε μια παχύρευστη λευκή σάλτσα με γάλα και ελαιόλαδο! Στο τέλος η γεύση αφήνει ελαφριά αίσθηση σκόρδου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
- 2 φλιτζάνια άπαχο γάλα
- 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόυπολου
- 3 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αλάτι, Πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1 πακέτο ταλιατέλες (500 γρ.)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάλε τα ζυμαρικά σου ν α βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε το ελεαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το σκόρδο να πάρει χρυσό χρώμα
- Σε μικρό κατσαρολάκι ανακάτεψε το γάλα, το ζωμό κοτόπουλου, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε μέχρι να πήξει αρκετά
- Γύρισε το μείγμα με το γάλα στο ελαιόλαδο και συνέχισε να ανακατεύεις σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς να δέσει η σάλτσα σου
- Πρόσθεσε και την παρμεζάνα και κατέβασε από τη φωτιά
- Σέρβιρε με τη σάλτσα χλιαρή και έξτρα παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Tip
Το γάλα "πιάνει" εύκολα στον πάτο της κατσαρόλας, για αυτό χρειάζεται να βρίσκεσαι πάνω από την κατσαρόλα ανακατεύοντας διαρκώς
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ