Μακαρονάδα με πέστο

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Παραδοσιακή συνταγή από την γειτονική Ιταλία. Εμείς αλλάξαμε λίγο την συνταγή, για να είναι πιο ελαφριά, αλλά χωρίς να χάνει καθόλου από την ιδιαίτερη γεύση της.

Συστατικά

  • 120 γρ τυρί ρομάνο (ή όποιο άλλο της αρεσκείας σου – κατά προτίμηση σκληρό και αλμυρό)
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 2 2/3 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1/3 του φλιτζανιού τριμμένα καρύδια
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ¼ του φλιτζανιού χυμό λεμόνι
  • 1 πακέτο σπαγγέτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα πολυμίξερ, ανακάτεψε το τυρί με το σκόρδο. Χτύπησε καλά για 30 δεύτερα.
  • Πρόσθεσε τον βασιλικό, τα καρύδια και το αλατοπίπερο. Συνέχισε το χτύπημα για άλλα 15 δευτερόλεπτα
  • Όσο χτυπιούνται τα υλικά πρόσθεσε το χυμό λεμονιού. Ανακάτεψε καλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το σπαγγέτι – βρασμένο σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου – και την σάλτσα πέστο και σέρβιρε.

Tip

O χυμός λεμόνι θα διατηρήσει την σάλτσα πέστο σου λαμπερή και με έντονο πράσινο χρώμα

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164