Μακαρονάδα με βότκα και νόστιμο μπείκον. Η καλύτερη επιλογή για οποιοδήποτε γεύμα της ημέρας, μιας και δεν θα σου πάρει περισσότερο από μισή ώρα. Και το καλύτερο; Δεν έχει παρά 310 θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 340 γρ. Πέννες ολικής άλεσης
- 60 γρ. Μπείκον ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζάνι βότκα
- 800 γρ. Ντοματάκια κονσέρβα
- ¼ του φλιτζανιού ημιαποβουτυρωμένο γάλα
- ¼ του φλιτζανιού φρέσκο βασιλικό
- Πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε νερό να βράσει. Μαγείρεψε τις πέννες για περίπου 12 λεπτά ή ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι σόταρε λίγο το μπέικον για περίπου 4 λεπτά, ώσπου να γίνει τραγανό
- Χαμήλωσε την φωτιά και πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν για 1 λεπτό περίπου
- Δυνάμωσε στγμιαία την φωτιά και ρίξε την βότκα (με προσοχή). Άφησε να βράσει και να εξατμιστεί στη μισή ποσότητα.
- Πρόσθεσε τις ντομάτες και το γάλα και λίγο κόκκινο πιπέρι για γεύση
- Στράγγιξε τα μακαρόνια και σέρβιρε με μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Tip
Μην αφήσεις την βότκα πολύ ώρα στο ποτήρι γιατι θα χάσει την δύναμη του αλκοόλ της. Πρόσεχε όταν τη ρίχνεις στη σάλτσα γιατί μπορεί να καείς!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ