Μια άλλη εκδοχή της παραδοσιακής σκορδαλιάς, με βάση το ψωμί και τα καρύδια! Τι λες να δοκιμάσεις κάτι λίγο διαφορετικό;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4-6 σκελίδες σκόρδο
- ½ φλιτζανιού χοντροκομμένα καρύδια
- 3 φλιτζάνια ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2-4 κ.σ. ξίδι
- Αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μούσκεψε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό για 10 λεπτά. Στίψτο καλά και θρυμμάτισέ το με τα χέρια.
- Σε γουδί η πολυμίξερ ρίξε το αλάτι,το σκόρδο και τα καρύδια και χτύπα τα πολύ καλά μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά.
- Πρόσθεσε το ψωμί, το λάδι και το ξίδι και συνέχισε το χτύπημα μέχρι η σκορδαλιά να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
- Δοκίμασέ την και πρόσθεσε αναλόγως έξτρα λάδι, ξίδι, αλάτι ακόμα και λίγο νερό αν είναι πολύ πηχτή, ανάλογα με τα γούστα σου.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ