Μαλακά μπισκότα με τσένταρ, μπέικον και μυρωδικά

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ιδανικό ορεκτικό αντί για ψωμί για να συνοδέψεις το κρέας και τη σαλάτα!

Συστατικά

  • 7 φέτες μπέικον
  • 3 φλιτζ. αλεύρι
  • 3 κ.σούπας ζάχαρη
  • 4 κ.σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1,5 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κ.γλυκού μαγειρική σόδα
  • 3/4 φλιτζ. κρύο βούτυρο κομμένο σε κύβους
  • 1,5 φλιτζ. τριμμένο τσένταρ
  • 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, σχοινόπρασο, άνιθο, μυρώνια)
  • 1 φλιτζ. ξυνόγαλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Στρώσε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου.
  • Ψήσε το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει και βάλτο σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσει.
  • Ψιλόκοψέ το και άφησέ το στην άκρη.
  • Ανακάτεψε μέσα σε μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, το αλάτι και τη σόδα.
  • Με τα χέρια ή στο μίξερ ενσωμάτωσε το βούτυρο μέσα στο αλεύρι μέχρι το μίγμα να θυμίζει ψίχουλα.
  • Πρόσθεσε το τσένταρ, τα μυρωδικά και το μπέικον και ανακάτεψε να πάνε παντού.
  • Ρίξε το ξυνόγαλα και ανακάτεψε να υγρανθεί το αλεύρι.
  • Για κάθε μπισκότο πάρε μισό φλιτζάνι ζύμης. Πλάσε τα και βάλτα στη λαμαρίνα αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
  • Ψήσε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164