Ιδανικό ορεκτικό αντί για ψωμί για να συνοδέψεις το κρέας και τη σαλάτα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 7 φέτες μπέικον
- 3 φλιτζ. αλεύρι
- 3 κ.σούπας ζάχαρη
- 4 κ.σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1,5 κουταλάκι αλάτι
- 1 κ.γλυκού μαγειρική σόδα
- 3/4 φλιτζ. κρύο βούτυρο κομμένο σε κύβους
- 1,5 φλιτζ. τριμμένο τσένταρ
- 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, σχοινόπρασο, άνιθο, μυρώνια)
- 1 φλιτζ. ξυνόγαλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Στρώσε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου.
- Ψήσε το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει και βάλτο σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσει.
- Ψιλόκοψέ το και άφησέ το στην άκρη.
- Ανακάτεψε μέσα σε μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, το αλάτι και τη σόδα.
- Με τα χέρια ή στο μίξερ ενσωμάτωσε το βούτυρο μέσα στο αλεύρι μέχρι το μίγμα να θυμίζει ψίχουλα.
- Πρόσθεσε το τσένταρ, τα μυρωδικά και το μπέικον και ανακάτεψε να πάνε παντού.
- Ρίξε το ξυνόγαλα και ανακάτεψε να υγρανθεί το αλεύρι.
- Για κάθε μπισκότο πάρε μισό φλιτζάνι ζύμης. Πλάσε τα και βάλτα στη λαμαρίνα αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
- Ψήσε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ