Λαχταριστό σουφλέ φούρνου με ψωμί, καπνιστό ζαμπόν και υπέροχη γραβιέρα Νάξου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- βούτυρο για άλειμμα
- 2 φλ. γάλα
- 7 μεγάλα αυγά
- 3/4 κ. γλυκού πιπέρι
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 4 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
- 340 gr χθεσινό ψωμί σε λεπτές φέτες
- 1/4 φλ. σχοινόπρασο
- 340 gr ζαμπόν καπνιστό
- 2 φλ. γραβιέρα Νάξου
- 2 φλ. ρόκα
- χυμός από 1 μέτριο λεμόνι
- 1 κ. γλυκού ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Με ένα πινέλο άπλωσε μπόλικο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα πυρίμαχο σκεύος με διαστάσεις 22×33 cm.
- Σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Άπλωσε τη μουστάρδα στη μια πλευρά κάθε φέτας ψωμιού και τοποθέτησε τα μισά στο σκεύος με την πλευρά της μουστάρδας προς τα πάνω.
- Ρίξε με προσοχή το μείγμα αυγού στο ψωμί, ώστε να καλυφθούν όλα και από πάνω πασπάλισε το σχοινόπρασο.
- Άπλωσε το ζαμπόν πάνω από τα υλικά και πασπάλισε με το μισό τριμμένο τυρί.
- Τοποθέτησε από πάνω το υπόλοιπο ψωμί με την πλευρά της μουστάρδας προς τα κάτω, ρίξε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα αυγών και το τυρί που έχει μείνει.
- Άφησε το σουφλέ στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα ή έως οκτώ ώρες.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς, τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση και ψήσε το σουφλέ για 35 με 40 λεπτά.
- Άφησέ το να “σταθεί” για πέντε λεπτά μετά το ψήσιμο και σε ένα μπολ ανακάτεψε τη ρόκα με το χυμό και το λάδι.
- Άπλωσε πάνω από το σουφλέ τη σαλάτα και σέρβιρε όσο είναι ζεστό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ