Μαμαδίστικο σουφλέ με ζαμπόν

1h 15'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστό σουφλέ φούρνου με ψωμί, καπνιστό ζαμπόν και υπέροχη γραβιέρα Νάξου

Συστατικά

  • βούτυρο για άλειμμα
  • 2 φλ. γάλα
  • 7 μεγάλα αυγά
  • 3/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 4 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 340 gr χθεσινό ψωμί σε λεπτές φέτες
  • 1/4 φλ. σχοινόπρασο
  • 340 gr ζαμπόν καπνιστό
  • 2 φλ. γραβιέρα Νάξου
  • 2 φλ. ρόκα
  • χυμός από 1 μέτριο λεμόνι
  • 1 κ. γλυκού ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Με ένα πινέλο άπλωσε μπόλικο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα πυρίμαχο σκεύος με διαστάσεις 22×33 cm.
  • Σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Άπλωσε τη μουστάρδα στη μια πλευρά κάθε φέτας ψωμιού και τοποθέτησε τα μισά στο σκεύος με την πλευρά της μουστάρδας προς τα πάνω.
  • Ρίξε με προσοχή το μείγμα αυγού στο ψωμί, ώστε να καλυφθούν όλα και από πάνω πασπάλισε το σχοινόπρασο.
  • Άπλωσε το ζαμπόν πάνω από τα υλικά και πασπάλισε με το μισό τριμμένο τυρί.
  • Τοποθέτησε από πάνω το υπόλοιπο ψωμί με την πλευρά της μουστάρδας προς τα κάτω, ρίξε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα αυγών και το τυρί που έχει μείνει.
  • Άφησε το σουφλέ στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα ή έως οκτώ ώρες.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς, τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση και ψήσε το σουφλέ για 35 με 40 λεπτά.
  • Άφησέ το να “σταθεί” για πέντε λεπτά μετά το ψήσιμο και σε ένα μπολ ανακάτεψε τη ρόκα με το χυμό και το λάδι.
  • Άπλωσε πάνω από το σουφλέ τη σαλάτα και σέρβιρε όσο είναι ζεστό.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164