O σεφ Άρης Τσανακλίδης ετοιμάζει μια νοστιμότατη συνταγή για εσένα που λατρεύεις τα αρωματικά φυτά! Μαραθοπιτάκια για πρωινό ή γευστικό σνακ με το κρασί σου το απόγευμα.
Πηγή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 200 γρ. φέτα
- 2 ματσάκια μάραθο
- ½ ματσάκι δυόσμο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή φύλλο για πίτες
- 1 σφηνάκι ούζο
- Ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μπολ βάζουμε το μάραθο, το δυόσμο και τα κρεμμυδάκια όλα πολύ ψιλοκομμένα.
- Προσθέτουμε το ούζο και τη φέτα σε χοντρά κομμάτια. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σε πάγκο στρώνουμε το φύλλο, λαδώνουμε ελαφρά και γεμίζουμε με κουταλιές από το μείγμα μας λίγο – λίγο γιατί δεν θέλουμε να ξεχειλίσει.
- Σκεπάζουμε με άλλο ένα φύλλο από πάνω και τα ζουλάμε ελαφρά με έναν πλάστη για να λεπτύνουν σε πάχος.
- Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι τα πιτάκια μας να πάρουν χρώμα.
Tip
Λίγα μυστικά ακόμα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι χορταρικό θέλετε σε αυτή την τεχνική όπως για παράδειγμα σπανάκι, σέσκουλα, βλίτα ή χόρτα εποχής κάνοντας ουσιαστικά μια γρήγορη χορτόπιτα τηγανιού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ