Μαρινάρα σος

3 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι ο φρέσκος και πιο υγιεινός αντικαταστάτης της κέτσαπ. Μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μια γρήγορη μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα. Η μαρινάρα είναι ο “ιταλικός” άσσος στο μανίκι σου – ή μάλλον στο ψυγείο σου, όταν θέλεις γρήγορα μια νόστιμη σος με βάση τη ντομάτα!

Συστατικά

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κ.σ. ξηρά μυρωδικά (βασιλικό, ρίγανη, δενδρολίβανο, θυμάρι)
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 12 φλιτζάνια ντοματάκια αποφλοιωμένα
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε ελαφριά τα κρεμμύδια.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και τα μυρωδικά σου και ψήσε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά
  • Σβήσε με το κόκκινο κρασί και άφησε μερικά λεπτά για να φύγει το αλκόολ
  • Πρόσθεσε τις ντομάτες με το χυμό τους και ανακάτεψε
  • Άφησε τη σάλτσα να πάρει βράση σε χαμηλή φωτιά για περίπου δύο ώρες, ανακατεύοντας ανά διαστήματα
  • Αλατοπιπέρωσε και άφησε να κρυώσει. Συσκεύασε σε γυάλινα βάζα και φύλαξε τη σος στο ψυγείο

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164