Είναι ο φρέσκος και πιο υγιεινός αντικαταστάτης της κέτσαπ. Μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μια γρήγορη μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα. Η μαρινάρα είναι ο “ιταλικός” άσσος στο μανίκι σου – ή μάλλον στο ψυγείο σου, όταν θέλεις γρήγορα μια νόστιμη σος με βάση τη ντομάτα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 μεγάλα κρεμμύδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5-6 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 2 κ.σ. ξηρά μυρωδικά (βασιλικό, ρίγανη, δενδρολίβανο, θυμάρι)
- 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 12 φλιτζάνια ντοματάκια αποφλοιωμένα
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε ελαφριά τα κρεμμύδια.
- Πρόσθεσε το σκόρδο και τα μυρωδικά σου και ψήσε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά
- Σβήσε με το κόκκινο κρασί και άφησε μερικά λεπτά για να φύγει το αλκόολ
- Πρόσθεσε τις ντομάτες με το χυμό τους και ανακάτεψε
- Άφησε τη σάλτσα να πάρει βράση σε χαμηλή φωτιά για περίπου δύο ώρες, ανακατεύοντας ανά διαστήματα
- Αλατοπιπέρωσε και άφησε να κρυώσει. Συσκεύασε σε γυάλινα βάζα και φύλαξε τη σος στο ψυγείο
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ