Είναι ίσως η πιο αγαπημένη μαρμελάδα στον κόσμο μετά την φράουλα… Διάλεξε τα κεράσια σου με προσοσχή, τώρα που είναι αρκετά ώριμα για να σου δώσουν πολύ γλυκιά και νόστιμη μαρμελάδα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό κεράσια
- 1 κιλό ζάχαρη
- Ξύσμα από μισό λεμόνι
- Το χυμό από 1 λεμόνι
- 1 σφηνάκι ρούμι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε καλά τα κεράσια και βγάλε τα κουκούτσια τους. Αναζήτησε στα είδη μαγειρικής το ειδικό εργαλείο που θα κάνει τη διαδικασία πιο γρήγορη
- Βάλε τα κεράσια σε μια φαρδιά κατσαρόλα με παχιά βάση και ράντισε με την ζάχαρη, το ξύσμα και το ρούμι. Σκέπασε και άφησε στο ψυγείο όλο το βράδι
- Την επομένη βάλε στο μάτι σε μέτρια φωτιά να πάρει βράσει ανακατεύοντας ανά διαστήματα
- Συνέχισε το βράσιμο ώσπου να δέσει η μαρμελάδα και να στέκεται στο πίσω μέρος του κουταλιού. Πρόσθεσε και το λεμόνι και συνέχισε το βράσιμο
- Στο μεταξύ βάλε τα γυάλινα βαζάκια που θα γεμίσεις με μαρμελάδα στον φούνο, επάνω σε βαμβακερή πετσέτα για 15 λεπτά σους 150oC
- Γέμισε με την καυτή μαρμελάδα μέχρι το χείλος, κλείσει το καπάκι και αναποδογύρισε το βάζο επάνω σε πετσέτα μέχρι να κρυώσει
- Βάλε σε αποστειρωμένα βαζάκια και άφησε στο ντουλάπι σου. Αφού ανοίξεις ένα βαζάκι, καλό είναι να το φυλάς στο ψυγείο
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ