Μαρμελάδα κεράσι

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι ίσως η πιο αγαπημένη μαρμελάδα στον κόσμο μετά την φράουλα… Διάλεξε τα κεράσια σου με προσοσχή, τώρα που είναι αρκετά ώριμα για να σου δώσουν πολύ γλυκιά και νόστιμη μαρμελάδα!

Συστατικά

  • 1 κιλό κεράσια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • Το χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 σφηνάκι ρούμι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε καλά τα κεράσια και βγάλε τα κουκούτσια τους. Αναζήτησε στα είδη μαγειρικής το ειδικό εργαλείο που θα κάνει τη διαδικασία πιο γρήγορη
  • Βάλε τα κεράσια σε μια φαρδιά κατσαρόλα με παχιά βάση και ράντισε με την ζάχαρη, το ξύσμα και το ρούμι. Σκέπασε και άφησε στο ψυγείο όλο το βράδι
  • Την επομένη βάλε στο μάτι σε μέτρια φωτιά να πάρει βράσει ανακατεύοντας ανά διαστήματα
  • Συνέχισε το βράσιμο ώσπου να δέσει η μαρμελάδα και να στέκεται στο πίσω μέρος του κουταλιού. Πρόσθεσε και το λεμόνι και συνέχισε το βράσιμο
  • Στο μεταξύ βάλε τα γυάλινα βαζάκια που θα γεμίσεις με μαρμελάδα στον φούνο, επάνω σε βαμβακερή πετσέτα για 15 λεπτά σους 150oC
  • Γέμισε με την καυτή μαρμελάδα μέχρι το χείλος, κλείσει το καπάκι και αναποδογύρισε το βάζο επάνω σε πετσέτα μέχρι να κρυώσει
  • Βάλε σε αποστειρωμένα βαζάκια και άφησε στο ντουλάπι σου. Αφού ανοίξεις ένα βαζάκι, καλό είναι να το φυλάς στο ψυγείο

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164