Μαρμελάδα κρεμμυδιού

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Μαρμελάδα κρεμμύδι; Μια ιδιαίτερη και γλυκόξινη μαρμελάδα είναι ιδανική για να συνοδέψεις τηγανητά, πιατέλα με τυρί, τσιπς ή και κομμάτια πίτας! Το τέλειο ορεκτικό!

Συστατικά

  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • αλάτι
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 2 κ.σούπας ξύδι
  • 2 κ.σούπας ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίξε το κρεμμύδι και πασπάλισε με λίγο αλάτι.
  • Ανακάτεψε και σώταρε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να διαφανίσει, περίπου 5 με 7 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το νερό και μαγείρεψε μέχρι το κρεμμύδι να είναι πολύ μαλακό και το νερό να εξατμιστεί, περίπου 10 λεπτά ακόμα.
  • Πρόσθεσε το ξύδι και πασπάλισε με τη ζάχαρη.
  • Ανακάτεψε και μαγείρεψε άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το ξύδι.
  • Αλάτισε εάν χρειάζεται.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164