Μαρμελάδα κρεμμύδι; Μια ιδιαίτερη και γλυκόξινη μαρμελάδα είναι ιδανική για να συνοδέψεις τηγανητά, πιατέλα με τυρί, τσιπς ή και κομμάτια πίτας! Το τέλειο ορεκτικό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- αλάτι
- 1 φλιτζ. νερό
- 2 κ.σούπας ξύδι
- 2 κ.σούπας ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Ρίξε το κρεμμύδι και πασπάλισε με λίγο αλάτι.
- Ανακάτεψε και σώταρε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να διαφανίσει, περίπου 5 με 7 λεπτά.
- Πρόσθεσε το νερό και μαγείρεψε μέχρι το κρεμμύδι να είναι πολύ μαλακό και το νερό να εξατμιστεί, περίπου 10 λεπτά ακόμα.
- Πρόσθεσε το ξύδι και πασπάλισε με τη ζάχαρη.
- Ανακάτεψε και μαγείρεψε άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το ξύδι.
- Αλάτισε εάν χρειάζεται.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ