Μαρμελάδα μπανάνα με μαύρη ζάχαρη

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

O συνδυασμός μπανάνας με μαύρη ζάχαρη θα κάνει το πρωινό σου να απογειωθεί γευστικά! Είναι μια μαρμελάδα που σίγουρα δεν συναντάς συχνά στο τραπέζι σου… Με κράκερ, μαύρο ψωμί ή σαν σιρόπι σε παγωτό σοκολάτα η μαρμελάδα μπανάνας θα σε ξετρελάνει. Άλλη μια συναρπαστική ανακάλυψη από την πολυπληθή μαγειρική blog-ο-σφαιρα!
Πηγή

Συστατικά

  • Για κάθε μία ώριμη μπανάνα
  • 1/4 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. χυμό lime
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε την μπανάνα μαζί με τη ζάχαρη, το χυμό Lime και το βούτυρο
  • Ανακάτεψε πάνω σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη και να μαλακώσει η μπανάνα
  • Λιώσε την μπανάνα συνέχισε το χτύπημα σε πολύ χαμηλή φωτιά να πάρεις ένα μαλακό απαλό μείγμα
  • Όταν η μαρμελάδα σου αρχίσει να κάνει φουσκάλες είναι έτοιμη
  • Άφησε να κρυώσει καλά και βάλε στο ψυγείο. Μπορείς να την έχεις εκεί για 2 εβδομάδες….

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164