Μπορεί να είναι ακόμη νωρίς για τα σύκα, όμως συμβαίνει συχνά. Σου στέλνουν από το χωριό έναν κουβά σύκα και δεν μπορείς να τα φας όλα πριν χαλάσουν! Φτιάξε λοιπόν μαρμελάδα για να έχεις καλοκαιρινή γεύση όλο το χρόνο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό ώριμα φρέσκα σύκα
- 700 γρ. ζάχαρη
- Το χυμό από μισό λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε πολύ καλά τα σύκα και με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαίρεσε το κοτσάνι. Κόψε στα τέσσερα ή σε μικρότερα κομμάτια αν είναι μεγάλα
- Βάλε τα φρούτα σε μια μεγάλή κατσαρόλα με παχιά βάση και πασπάλισε με τη ζάχαρη. Σκέπασε την κατσαρόλα με σελοφάν και άφησε από βραδίς στο ψυγείο
- Την επόμενη μέρα βάλε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και άφησε την μαρμελάδα να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά
- Αν δεις πως το μείγμα βγάζει αφρούς, δοκίμασε να αφαιρέσεις το μεγαλύτερο μέρος τους με μια τρυπητή κουτάλα
- Ανακάτευε ανά τακτά χρονικά διαστήμα, ώσπου να δέσει η μαρμελάδα και να στέκετε στη ράχη του κουταλιού
- Λίγο πριν την κατεβάσεις από τη φωτιά, ρίξε το λεμόνι και άφησε για μερικά ακόμη λεπτά
- Στο μεταξύ βάλε τα γυάλινα βαζάκια που θα γεμίσεις με μαρμελάδα στον φούνο, επάνω σε βαμβακερή πετσέτα για 15 λεπτά σους 150oC
- Γέμισε με την καυτή μαρμελάδα μέχρι το χείλος, κλείσει το καπάκι και αναποδογύρισε το βάζο επάνω σε πετσέτα μέχρι να κρυώσει
- Έτσι μπορείς να έχεις αποστειρωμένη την μαρμελάδα σου στο ντουλάπι για περισσότερο καιρό
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ