Τα βερίκοκα αρχίζουν να λιγοστεύουν. Θα τα βρεις τώρα στην καλύτερη τιμή για να μπορέσεις να κάνεις μαρμελάδα με ώριμα φρουτάκια για το πρωινό σου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό βερίκοκα
- 1 κιλό ζάχαρη
- Το χυμό από 1 λεμόνι
- 1 σφηνάκι αμαρέτο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε τα βερίκοκα και αφαίρεσε το κουκούτσι
- Βάλε σε μεγάλη κατσαρόλα με παχιά βάση μαζί με τη ζάχαρη και το αμαρέτο. Σκέπασε και άφησε όλο το βράδι στο ψυγείο
- Βάλε στη φωτιά την επόμενη μέρα να πάρει βράση σε μέτρια θερμοκρασία
- Η μαρμελάδα σου θα είναι έτοιμη όταν στέκεται στο πίσω της κουτάλας. Πρόσθεσε και το χυμό λεμονιού και συνέχισε το βράσιμο για 2-3 λεπτά
- Βάλε σε αποστειρωμένα βαζάκια και κράτησε στο ντουλάπι σου
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ