Πρόκειται για την μαγική έμπνευση των Ιταλών…
Χωρίς αυτή δεν θα είχες τόσα, μα τόσα υπέροχα γλυκά! Με πρώτο και καλύτερο το τιραμισού…
Το μασκαρπόνε είναι το αποτέλεσμα της ένωσης χυμού λεμονιού με ολόπαχη κρέμα γάλακτος. Η αντίδραση του γάλακτος στο όξινο διαχωρίζει τα πολλά υγρά από την κρέμα! Το αποτέλεσμα αφήνεται να στραγγίξει σε τουλπάνι και σε 2 ημέρες είναι έτοιμο. Μέσα στο αέρινο πανί έχει μείνει βελούδινη κρέμα με πικάντικη και υπέροχη γεύση. Σαν αυτή που θα βάλεις στο cheesecake σου ή σε πολλές συνταγές μαγειρικής όπως η τάρτα κολοκυθιού. Κι αν οι απόψεις διίστανται, σε ό, τι αφορά στο αν θα πρέπει να το αποκαλέσεις τυρί ή κρέμα (ή απλά τυρί κρέμα), το θέμα είναι ένα. Πως είναι ένας τόσο απλός τρόπος επεξεργασίας σου δίνει την βάση για τόσο νόστιμα και ξεχωριστά γλυκά και φαγητά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δοκίμασε να το ετοιμάσεις μόνη σου. Θα παραμείνει 2 εβδομάδες στο ψυγείο σου για υπέροχες συνταγές! Κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ